Pátek 18. června. Svátek má Milan.

Zájem o investice do zlata a stříbra roste

Investice 25.07.2016 | 22:35 0 Komentářů

Lídr českého trhu s investičním zlatem a stříbrem společnost GOLDEN GATE CZ zaznamenal v prvním pololetí roku 2016 rostoucí zájem o investice. Oproti stejnému období loňského roku eviduje šedesátiprocentní nárůst počtu uzavřených smluv. Celkem společnost prodala 422 kilogramů zlata a 2934 kilogramů investičního stříbra v celkové hodnotě 505,8 milionu korun. Zisk společnosti před zdaněním činí 9,1 milionu korun. (Tisková zpráva: Golden Gate)

Značný zájem mají v posledních měsících investoři především o stříbro. Jestliže v roce 2015 nakoupili v prvním pololetí dvě tuny stříbra, nyní prodeje stouply o 900 kilogramů. Cena stříbra je na vzestupu. Za posledních pět měsíců vzrostla o vice než 25 procent.

Investoři zlato a o stříbro vyhledávají především kvůli jistotě, jakou cenné kovy historicky poskytují. „Mnozí nevěří finančním trhům a hledají alternativy. Ukázalo se to i poté, co Velká Británie v referendu rozhodla o vystoupení z Evropské unie, což mělo na finanční trhy značný dopad. Zájem investorů o zlato i stříbro okamžitě vzrostl a začaly stoupat i ceny investičních kovů,“ uvedl předseda představenstva GOLDEN GATE CZ Vladimír Brůna.

Zlato a stříbro je v České republice také stále oblíbenějším produktem spoření. Objem cílových částech spořících smluv již dosahuje 6,3 miliardy korun, což je od začátku roku nárůst o 1,3 miliardy korun. Spořící programy, které začínají u částky 500 korun měsíčně, jsou populární jako alternativa ke spořicím účtům nebo stavebnímu spoření.