Pátek 25. září. Svátek má Zlata.

Investice 12.09.2013 | 14:15 4 komentáře

Britská společnost Mayzus Financial Services přináší na český trh mezinárodních peněžních převodů novou službu. Jako jediná umožňuje českým a britským občanům peněžní převod mezi mateřskými zeměmi s nulovými poplatky. Převod z jedné pobočky MoneyPolo na druhou přitom trvá pouhých 15 minut a obejde se bez zbytečných formulářů. Zákazník navíc nemusí znát formát IBAN ani složité swiftové a směrové kódy jako u bankovního převodu.

Téměř čtyřicet tisíc Čechů dnes studuje, pracuje nebo si hledá práci ve Velké Británii. Kontakt s českým domovem je pro ně velmi důležitý. A týká se i peněz. Zahraniční platby přitom patří k těm nejdražším. Bankovní převod peněz z Anglie do Česka a naopak může přijít na stokoruny, navíc trvá i několik dní.

„Velká Británie je mateřskou zemí naší společnosti, Česká republika zase místem, kde jsme poprvé spustili služby MoneyPolo. Obě destinace jsou tak pro nás velmi významné. I proto jsme mezi nimi tuto výjimečnou službu s nulovým poplatkem zprovoznili,“ uvedl Nikolay Rozhok, jednatel a CEO společnosti Mayzus Financial Services Ltd., provozovatel služby MoneyPolo.

Pro společnost, která má pobočku v Londýně a účet u britských bank, to znamená minimální náklady. Podle Rozhoka není důvod, proč by tuto výhodu firma nezprostředkovala také svým zákazníkům.

Převod peněz rychle a mezi Českem a Anglií zdarma

Poslat peníze rodině do České republiky? Podpořit dítě na studiu v Londýně? Vypůjčit si v nouzi peníze od kamarádů? Situací, kdy je zapotřebí poslat peníze z nebo do Velké Británie může nastat bezpočet. A bankovní převod na účet není zrovna ideální řešení – stojí totiž hodně času i peněz.

V porovnání s bankou cestují peníze s MoneyPolo rychleji, bez poplatků a zbytečných formulářů.  Zákazník nemusí znát formát IBAN či složité swiftové a směrové kódy banky. A má garanci výhodného směnného kurzu. „Aktualizace kurzu probíhá každých 10 minut a odpovídá kurzům na finančních trzích. Náš kurz je navíc výhodnější, protože máme nižší marže,“ vysvětlil Rozhok.

Jak to funguje?

MoneyPolo ve skutečnosti peníze neodesílá. Uvnitř interního systému pouze předává on-line údaje pro dokončení peněžního převodu. Partnerská pobočka pak obdrží informace o transakci v místě vydání hotovosti.  Peníze tak cestují rychlostí světla, bez zbytečných formulářů a poplatků.

MoneyPolo má podle Světové banky jedny z nejnižších sazeb

Právě rychlost a minimální poplatky jsou doménou společnosti Mayzus Financial Services, a to díky nejnovějším technologiím a inovacím, na které se firma soustřeďuje. To společnosti umožňuje realizovat transakce za několikanásobně menší poplatek, než je ve světě zvykem. Nízká procenta za provedení transferu a jednu z nejvyšších rychlostí pro převod peněz na pobočku adresáta ve srovnání s jinými systémy potvrzují také statistiky Světové banky.

Firma provozuje služby mezinárodních peněžních převodů MoneyPolo v 130 zemích světa ve 126 světových měnách. Její služby lze využívat ve 400 tisících partnerských pobočkách po celém světě. Otevření dalších poboček plánuje firma nepřetržitě i v následujících letech.

4 komentáře: “Zahraniční převody peněz za stokoruny? Z Velké Británie to jde nově zadarmo a za 15 minut”

1. Black napsal:

Chcete-li zjistit, ktera sluzba je opravdu nejvyhodnejsi doporucuji vyzkouset kalkulacku na http://www.transfermo­ney.cz Spolecnost MoneyPolo si vetsinou uctuje 3% provizi z prevadeneho obnosu, u vetsiny ostatnich spolecnosti se jedna o 1% a nemusite byt odkazani pouze na pobocku v Londyne.

2. Tomáš napsal:

Zdravím,
    službu TransferWise mohu jen doporučit. Výhodnější kurzy jsem nenašel a při přístupu přes následující odkaz je to zdarma.

3. michal napsal:

1. převod zdarma bez poplatků: transferwise.com/u/659e8

4. Renata napsal:

Nulove poplatky jsou sice hezka vec, ale rozhodovat by mel u vyssich castek predevsim kurz a na to vetsina lidi zapomina. Tot moje rada 