Úterý 16. října. Svátek má Havel.

Vládní návrh na zvýšení důchodů prošel do závěrečného čtení

Poslanci dnes v druhém kole podpořili návrh Ministerstva práce a sociálních věcí, na zvýšení penzí od ledna příštího roku. Novela, kterou sněmovna poslala do závěrečného čtení, zvyšuje základní výměru důchodu z 9 na 10 procent průměrné mzdy u nově přiznávaných i již vyplácených důchodů a také zvyšuje penzi o tisíc korun měsíčně důchodcům, kteří dosáhli věku 85 let.

Cílem této novelizace je zejména zvýšení životní úrovně důchodců s nízkými důchody. „Již na začátku tohoto procesu jsem uvedla, že se jedná o nejvyšší zvýšení důchodů za posledních 20 let. Jde také o důležitý bod, který vychází z programového prohlášení vlády, proto jsem ráda, že návrh poslanci pustili do závěrečného čtení,“ doplnila ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová.

2 komentáře: “Vládní návrh na zvýšení důchodů prošel do závěrečného čtení”

1. hana napsal:

jasně-důchodcům ´o 900 je příliš-nezapomente si sobě k vaší´´almužně´´ přidat tisíce-potřebujete to.začněte stavět víc krematorií at nás máte kam házet….zvýšíte důchody z devíti na 10 procent ale vše ostatní o 30.výborně-gratulujeme vám a užijte si to.

2. hana napsal:

jasně-důchodcům ´900 je příliš-nezapomente si sobě k vaší´´almužně´´ přidat tisíce-potřebujete to.začněte stavět víc krematorií at nás máte kam házet….zvýšíte důchody o devět procent ale vše ostatní o 30.výborně-gratulujeme vám a užijte si to.