CZK/€ 25.155 -0,32%

20. 11. 2017

Subjekty:

UNIQA otevírá svoji Inovační Laboratoř při weXelerate ve Vídni

17. listopadu se ve vídeňské Design Tower otevřelo Inovační centrum a Start-Up-Hub weXelerate. S rozlohou 9.000 čtverečních metrů jde o největší středoevropské středisko nových nápadů. Pronajímatelem prostoru je koncern UNIQA Insurace Group, čímž hodlá podpořit nejdůležitější „digitální stanoviště“ v Rakousku a umožnit koncentraci inovativních firem. Kromě toho chce UNIQA přispět i rozsáhlým akceleračním programem.

UNIQA se stala i korporátním partnerem weXelerate a nabízí vybraným start-upům úzkou spolupráci. Mohou profitovat z etablované infrastruktury, znalosti a prestiže značky UNIQA, o niž se mohou nyní opřít. V neposlední řadě půjde samozřejmě i o finanční investice.

„Náš zájem o star-upy je mimořádný. Chceme poskytnout našim zákazníkům v dlouhodobém horizontu jasné přidané hodnoty a inovativní servis. Díky razantnímu růstu a stále se zvětšující ekonomické síle start-upů je pro nás finanční účast na nich velmi atraktivní,“ komentoval nejnovější iniciativu skupiny UNIQA šéf týmu inovací Andreas Nemeth.

Jako korporátní partner inovační laboratoře weXelerate má UNIQA možnost stanovit výběrová kritéria pro zájemce z řad start-upů a samozřejmě s nimi rozvíjet úzké vazby. Kromě externích subjektů bude ovšem v Design Tower sídlit rovněž UNIQA Innovation Lab – místo setkávání pro zaměstnance skupiny UNIQA a dalších digitálních firem, výzkumných společností a expertů. „Jde o to, abychom se učili navzájem,“ vysvětluje záměr Andreas Nemeth. „Těšíme se na spolupráci s motivovanými inovátory napříč odvětvími. Cílem je vytvořit jakési silo inovací.“ A kromě výměny zkušeností, poznatků a vzájemné spojení půjde přímo na tomto místě rovněž o uskutečňování konkrétních inovačních projektů.

Angažmá koncernu UNIQA v inovátorském centru weXelerate je jedním z pilířů jeho digitální a inovační strategie. UNIQA má aktuálně už podíly na pěti start-upech. Vedle Twista v České republice, které se soustředí na odložené platby na internetu a chystá expanzi v rámci regionu CEE, k nim patří dále FINABRO, digitální poradce pro spoření a dlouhodobé investice, platforma fragnebenan.at pro sousedskou výpomoc a vztahy, dále Fincompare pro rozšíření možností financování a INZMO, což je název pro InsurTech zaměřený na prodej pojištění přes mobilní zařízení a on-line portály. Akcelerační program UNIQA poskytuje podporu pro nápady mladých start-upů, které se týkají širokého zaměření „Bezpečně, lépe a déle žít“.

Tisková zpráva UNIQA Insurace Group