CZK/€ 25.200 +0,18%

18. 07. 2019

Subjekty:

UniCredit Bank spouští Apple Pay

Hledání platebních karet po kapsách nebo v peněžence odzvonilo. UniCredit Bank pro své klienty spouští službu Apple Pay. Debetní karty Mastercard UniCredit Bank si tak můžete nahrát do digitální peněženky (Wallet) některého z chytrých zařízení Apple a díky NFC technologii jimi pohodlně a bezpečně platit. Ostatně 40 % Čechů potvrdilo, že chce, nebo již využívá služeb Apple Pay nebo jinou mobilní platební a digitální peněženku.

Nová služba je dostupná pro klienty UniCredit Bank s kartou Mastercard, kteří vlastní některé zařízení Apple. S Apple Pay mohou klienti bezkontaktně platit v obchodech, na internetu i vybírat hotovost z bankomatů s bezkontaktní technologií.

„Zavedení Apple Pay je dalším krokem k posílení našeho dlouhodobého vztahu s klienty, říká Tomáš Drábek, člen představenstva a ředitel retailového a privátního bankovnictví UniCredit Bank. Přes 40 % Čechů s sebou běžně nosí 2 a více platebních karet. Díky Apple Pay odpadá hledání plastové karty v peněžence nebo přepisování údajů z karty při placení na internetu. Jednoduše stačí při placení použít chytrý telefon nebo hodinky, které jsou vždy po ruce,“ dodává Tomáš Drábek.

Z veřejného průzkumu banky vyplynulo, že 40 % respondentů využívá nebo chce využívat služby Apple Pay nebo jinou mobilní platební a digitální peněženku. Drtivá většina respondentů (85 %) uvedla, že hlavním důvodem pro využívání služeb placení mobilním telefonem je jeho pohodlnost a rychlost, 45 % respondentů dále potvrdilo, že rádi využívají moderní služby a téměř 30 % chce mít veškeré karty v jednom zařízení. *

„Jsme velmi rádi, že další významná banka zavádí pro své klienty platební službu Apple Pay, která po svém únorovém startu v České republice pomohla výrazně oživit zájem o platební inovace a placení mobilem. K výhodám Apple Pay patří rychlost, pohodlí i bezpečnost transakcí, kterou zajišťuje tokenizační technologie společnosti Mastercard umožňující spolehlivé propojení mobilního zařízení s platební kartou,“ uvedl Luděk Slouka, ředitel rozvoje produktů a inovací Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Bezpečnost a diskrétnost jsou klíčovou charakteristikou Apple Pay. Pokud klient použije kreditní nebo debetní kartu k placení prostřednictvím Apple Pay, její číslo není uchováno v mobilním zařízení, ani na serverech společnosti Apple. Místo toho je unikátní číslo přiřazeno, zašifrováno a bezpečně uloženo v bezpečnostním prvku přímo na zařízení. Každá transakce je schválena jednorázovým bezpečnostním kódem, který je navíc unikátní a dynamický.

Bezkontaktní platby Apple Pay lze uskutečnit prostřednictvím jednotlivých zařízení Apple – iPhone, Apple Watch, iPad nebo počítače MacBook. Pokud chce mít klient kartu ve více zařízeních, musí si ji pro větší bezpečnost do každého nahrát zvlášť.  S Apple Pay lze platit na všech bezkontaktních terminálech doma i v zahraničí, stejně, jako bezkontaktní platební kartou – tedy přiblížením zařízení k platebnímu terminálu umožňující bezkontaktní platby. Službu je možné navíc využít i při online transakcích.

Platit v aplikacích či prohlížeči Safari prostřednictvím Apple Pay mohou majitelé chytrých telefonů iPhone 6 a novější a iPhone SE, tabletů iPad Pro, iPad páté generace, iPad Air 2 a iPad mini 3 a novější. Platit Apple Pay v prohlížeči Safari je možné na jakémkoliv počítači Mac uvedeném na trh v roce 2012 či později s operačním systémem macOS Sierra a potvrdit platbu iPhonem 6 či novějším nebo chytrými hodinkami Apple Watch, nebo otiskem prstu (Touch ID) na novém MacBook Pro.

* Zdroj: Online průzkum UniCredit Bank z června 2019 realizovaný ve spolupráci s agenturou IPSOS.