CZK/€ 24.740 +0,16%

CZK/£ 29.386 +0,51%

CZK/CHF 25.959 +1,59%

11. 06. 2024

Společnost Coface uspěla v odborné anketě Pojišťovna roku 2023, získala 2. místo v kategorii Specializované pojištění

Společnost Coface se v rámci 23. ročníku odborné ankety Pojišťovna roku umístila na 2. místě v kategorii Specializované pojištění. Meziročně se tak zlepšila o dvě příčky. O výsledcích ankety rozhodují svými hlasy odborníci na pojištění z řad pojišťovacích makléřů, kteří posuzují kvalitu nabízených produktů a služeb na základě několika kritérií. Vyhlášení výsledků a předání ocenění proběhlo na slavnostním galavečeru dne 29. května 2024 v Kongresovém centru České národní banky v Praze.

Anketu vyhlašuje a organizuje Asociace českých pojišťovacích makléřů, ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven a specializovaným serverem oPojištění.cz. Osobní záštitu 23. ročníku ankety Pojišťovna roku poskytl guvernér České národní banky Aleš Michl.

Při hodnocení se zohledňuje kvalita a rozsah nabízených produktů či služeb, včetně flexibility a inovací. Posuzuje se také technická a provozní podpora pojišťovny z hlediska sjednávání či správy pojištění, spolupráce s makléři a rovněž postupy při likvidaci škod.

Jednou z pěti oceňovaných kategorií ankety Pojišťovna roku je Specializované pojištění, v níž se společnost Coface umístila na 2. místě. Ocenění na slavnostním galavečeru převzal Rudolf Kypta, výkonný ředitel pro Českou republiku a Slovensko.

„Jsem velmi hrdý na to, že zde mezi významnými pojišťovnami a renomovanými makléři mohu reprezentovat společnost Coface. Umístit se na druhém místě v naší kategorii, ale v podstatě na prvním mezi pojišťovnami kreditního rizika, je velký úspěch. Vážím si toho, že odborná veřejnost oceňuje nejen naše produkty a služby, ale také náš přístup ke klientům, partnerům a makléřům. Vnímám to jako úspěch celého našeho týmu, naší práce, firemní kultury a hodnot, které v Coface zastáváme,“ říká k ocenění Rudolf Kypta.

„Letošní výsledky znovu ukazují, že postavení pojistitelů na trhu je z hlediska pojišťovacích makléřů stabilizované. To je pro české pojišťovnictví dobrá zpráva zejména v době, kdy se podmínky pro podnikání v tomto segmentu ekonomiky neustále zpřísňují, hlavně kvůli regulaci přicházející z Bruselu,“ zhodnotil 23. ročník ankety Pojišťovna roku Ivan Špirakus, předseda Asociace českých pojišťovacích makléřů a zakladatel soutěže. Z ankety vyplývá, že se daří přispívat ke kultivaci českého pojišťovnictví a posilovat jeho vnímání jako jednoho z klíčových pilířů české ekonomiky.