Pondělí 20. května. Svátek má Zbyšek.

Skupina ESSOX uzavřela v roce 2018 smlouvy v rekordním objemu 8,77 miliard korun

Banky 23.04.2019 | 17:06 0 Komentářů

Skupina ESSOX uzavřela na českém a slovenském trhu v roce 2018 více než 84 000 smluv v celkovém objemu 8,77 miliard korun a profinancovala více než 24 000 vozidel.  V meziročním srovnání se jedná o navýšení 14 %.

„Z pohledu objemu financování i počtu uzavřených smluv byl rok 2018 jednoznačně nejúspěšnějším v historii naší společnosti. Je to odrazem nejen růstu ekonomiky a chuti lidí utrácet, důležitou roli zde hraje také srozumitelnost a férovost našich produktů,“ uvedla generální ředitelka skupiny ESSOX Jana Hanušová.

Velmi dobře si v ČR vedla obchodní linka financování automobilů, která v profinancovaných úvěrech meziročně rostla o 14 %, profinancováno bylo 5 miliard korun.

I segment značkového financování vozů Peugeot, Citroën a DS na českém trhu zaznamenal nárůst objemu uzavřených smluv, a to o 19 % v porovnání s předchozím rokem. Pozadu nezůstala ani oblast neznačkového financování ojetých vozů s 12 % nárůstem. Stejným tempem rostlo i financování nových vozů.

Na českém trhu nejrychleji rostl objem transakcí uskutečněných držiteli kreditních karet. Ti celkově čerpali úvěry v objemu 1,8 miliardy korun (meziročně + 25 %).

ESSOXu se dařilo i v oblasti financování spotřebního zboží, kde společnost uzavřela v loňském roce 54,2 tisíc smluv v celkovém objemu 1,3 miliardy korun (meziročně + 9 %).

Na slovenském trhu společnost ESSOX FINANCE, která se v roce 2018 soustředila na značkové financování Peugeot, Citroën a DS, poskytla úvěry v celkovém objemu 0,6 miliardy Kč.

Tisková zpráva ESSOX