Středa 21. října. Svátek má Brigita.

Raiffeisenbank spustila platformu pro online obchodování na trzích a investiční portál RBroker

Raiffeisenbank v letošním roce bude dále posilovat svou pozici specializovaného investičního domu a banky orientované na kvalitní poradenství a dlouhodobé finanční plánování. Významnou novinkou v investiční oblasti je aplikace s názvem RBroker, která klientům umožní online obchodovat na kapitálových trzích, zároveň banka spouští finanční portál s aktuálními informacemi z finančních a kapitálových trhů.

Raiffeisenbank v souladu se svojí strategií zaměřenou na kvalitní poradenství, finanční plánování a širokou nabídku investičních produktů spouští online aplikaci pro obchodování na trzích s názvem RBroker, jejíž součástí bude i investiční portál dostupný na adrese https://investice.rb.cz/

„Chceme letos dále posilovat svou pozici specializovaného investičního domu. Zároveň vidíme velký nárůst zájmu o investiční produkty, jen v loňském roce jsme objem prodaných investičních produktů zdvojnásobili. Budeme tak rozvíjet jak produkty pro klienty, kteří mají malé zkušenosti s finančními trhy, tak i pro zkušenější investory. Právě pro ně spouštíme RBrokera,” uvedl člen představenstva Raiffeisenbank zodpovědný za investiční bankovnictví Jan Pudil.

Online aplikace RBroker klientům umožní online obchodovat na domácích i zahraničních kapitálových a finančních trzích. „Klienti tak mohou online nakupovat tituly na světových burzách, získají přehled svého portfolia, náhledy na investiční účty či přehled o svých provedených transakcích,” vysvětlil Jan Pudil.

Investiční portál přístupný na adrese https://investice.rb.cz/  nabízí investorům aktuální informace z finančních a kapitálových trhů a online ceny z trhů. Experti banky zde budou pravidelně zveřejňovat komentáře k aktuálnímu dění na trzích, k dispozici budou i komentáře k makroekonomickým datům či vývojům kurzu koruny. Portál dále obsahuje katalog cenných papírů, kromě toho klienti získají informace a možnost investovat do různých investičních produktů Raiffeisenbank, od podílových fondů přes certifikáty až po různé investiční produkty s pákovými efekty.

Investiční produkty jsou pro letošní rok jednou z našich hlavních priorit, začínajícím klientům chceme nabídnout zajímavé alternativy k nízkým úrokům na spořicích účtech či termínovaných vkladech, pro klienty s větší zkušeností z trhů pak máme širokou nabídku produktů s různým investičním rizikem a různou délkou vhodné investice,” dodal Jan Pudil.

RBroker je dostupný stále, tj. i mimo pracovní dny pokyny k nákupu či prodeji lze zadat kdykoli, realizovány budou  v pracovní dny od 8:30 do 22:00. Služba RBroker je zdarma, klient platí pouze poplatky za realizované obchody, případně za správu portfolia. „Pro obchodování přes RBroker jsme některé trhy zvýhodnili, jako např. pražskou burzu, dále trhy v Německu, USA a Londýně, zvýhodněné je i obchodování ve Varšavě a Paříži. Např. za nákup na pražské burze činí poplatek 0,11 % z objemu transakce, na hlavních zahraničních burzách 0,20 procenta. Poplatky za transakce jsou tak řádově menší než třeba při investicích do podílových fondů, kde se poplatek u akciových fondů pohybuje v řádu několika procent,” uzavřel Jan Pudil.