CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

21. 05. 2019

Raiffeisen znovu nabízí investici do svého realitního fondu

Raiffeisen investiční společnost od začátku května znovu nabízí možnost investovat do jednoho z nejúspěšnějších realitních fondů na trhu. Raiffeisen realitní fond spravuje investice do tuzemských nemovitostí za více než 1,6 miliardy korun a jeho cílem je tento objem zdvojnásobit. Výnos za rok 2018 přesáhl čtyři procenta. Fond bude otevřený do 24. června.

Fond je vhodný pro investory, kteří chtějí získat výhody plynoucí z investic do nemovitostí, ale nemají dostatečný kapitál nebo možnost nemovitost vlastnit a spravovat. Minimální částka je 500 korun a vstupní poplatek 1,5 procenta.

Fond investuje do kvalitních prověřených nemovitostí. Zaměřuje se na administrativní, logistické a skladové objekty, dále na maloobchodní budovy, multifunkční centra a retailové parky. V jeho portfoliu je nákupní centrum Galerie Písek nebo maloobchodní areál H-Park v Brně.

„Zakládáme si na konzervativním a zcela transparentním  způsobu investování. Fond otevíráme vždy v okamžiku, kdy máme rozjednaný nákup dalších nemovitostí. Vždy máme stanovený omezený objem podílových listů i období, ve kterém je možné investovat,“ říká generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

Doporučený minimální investiční horizont je pět let a maximální výše investice může dosáhnout až 10 milionů korun.

Raiffeisen realitní fond není vhodný pro pravidelné investování. Mimo vymezená období do něj není možné  investovat. Informace o vydávání podílových listů jsou zveřejňovány s dostatečným předstihem na internetové stránce RIS www.rfis.cz.

Raiffeisen realitní fond patří podle žebříčku Hospodářských novin a Institutu strategického investování při FFÚ v Praze mezi tři nejvýnosnější realitní fondy na českém trhu.

Tisková zpráva Raiffeisen investiční společnost