CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

22. 11. 2017

Subjekty:

Do programu ELITE platformy UniCredit CEE Lounge se nově zapojilo čtrnáct malých a středních podniků

Platforma UniCredit CEE Lounge přivítá  14 nových společností z řad malých a středních podniků ve své inovativní iniciativě, která je součástí úspěšného programu ELITE skupiny Londýnské burzy cenných papírů. V rámci platformy se pomáhá urychlit růst perspektivních nových firem.

Noví zástupci pochází ze šesti zemí regionu střední a východní Evropy. Kromě společností z Bulharska, Chorvatska, Rumunska a Ruska byly poprvé vybrány společnosti ze Srbska a Turecka. V rámci programu jde již o šesté kolo výběru společností. V platformě UniCredit CEE Lounge je zapojeno již 37 podniků z deseti zemí střední a východní Evropy, kde skupina UniCredit působí. Celkové příjmy zúčastněných firem jsou ve výši 1,5 miliard eur a dohromady zaměstnávají více než 18 000 lidí.

Cílem UniCredit CEE Lounge je podpora malým a středním podnikům připravit se na další fázi svého růstu. Program má rovněž zvýšit povědomí členů o kapitálových trzích a dostupných možnostech financování. Členům je navíc zajištěn přímý přístup k investorům. Společnosti z předcházejících kol programu již začaly s moduly školení a špičkových kurzů koučování pro vedoucí pracovníky.

Zúčastněné společnosti, konkrétně Kuminiano Fruit (Bulharsko), Novi Agrar a SPAN (Chorvatsko), Fatrom (Rumunsko) a firma Henderson (Rusko), obdrží na slavnostním ceremoniálu v Londýně za své dvouleté snažení v rámci programu ELITE certifikáty. Ty potvrzují připravenost malých a středních podniků vstoupit na kapitálový trh, čelit investorům a vyhledávat různé dostupné možnosti financování.

„Jsme rádi, že se naše partnerství s ELITE ukázalo jako úspěšné,“ uvedl Andrea Diamanti, ředitel firemního a investičního a privátního bankovnictví pro region střední a východní Evropy skupiny UniCredit. „Iniciativa podtrhuje naši víru v potenciál těch nejambicióznějších středních podniků v regionu střední a východní Evropy a pomáhá nám je podporovat při zdokonalování jejich obchodních modelů a podpoře jejich růstu. Program ELITE pro nás představuje jedinečnou příležitost k pochopení jejich potřeb a strategií. Spojuje rozvíjející podniky a poskytuje jim příležitost vzájemně se inspirovat, vyměňovat si nápady, sdílet osvědčené postupy a nacházet obchodní příležitosti,“ dodává Andrea Diamanti.

Do šestého kola iniciativy UniCredit CEE Lounge byly vybrány tyto společnosti:

• Evromaster, Bulharsko
  • UniComs Group, Bulharsko
  • Vinprom Karnobat, Bulharsko
  • ALARM AUTOMATIKA, Chorvatsko
  • CROZ, Chorvatsko
  • Real Grupa, Chorvatsko
  • Verso Altima, Chorvatsko
  • CRISTIM CLEAN LABEL, Rumunsko
  • TSG euroShell card Agent, Rumunsko
  • Gemotest, Rusko
  • Proton Group, Srbsko
  • iDATA, Turecko
  • Iskur, Turecko
  • LTB JEANS, Turecko

„Jsem nadšený, že v programu ELITE můžeme přivítat novou skupinu firem,“ uvedl Luca Peyrano, generální ředitel Londýnské burzy cenných papírů. „Rostoucí úspěch společností v programu ještě více zdůrazňuje důležitost partnerství, jako je například partnerství s Budapešťskou burzou cenných papírů a skupinou UniCredit. Programy, jako je ELITE jsou pro expanzi rychle se rozvíjejících firem klíčové a také ambiciózním a dynamicky se rozvíjejícím firmám poskytují podporu. Vybrané společnosti mají zásluhou programu jedinečnou schopnost inovovat, vytvářet nová pracovní místa a zvýšit tržby,“ dodává Luca Peyrano.

Tisková zpráva UniCredit CEE Lounge