Čtvrtek 16. září. Svátek má Ludmila.

Pražskému parketu se v celém týdnu nedařilo

Investice 18.11.2016 | 17:47 0 Komentářů

Evropské akcie týden končí se ztrátami. Index Stoxx 600 několik desítek minut před svým závěrem klesá o zhruba třetinu procenta. Pouze dva sektory se dnes nacházejí v plusu a těmi jsou informační technologie (+1,3 %) a prodejci zbytného zboží (+0,3 %). Mezi nejvíce padající se zařadily akcie telekomunikačních společností a síťových odvětví, které spadly o 1,1 %, resp. 0,9 %. Za celý týden si index 600 evropských společností polepšil o 0,6 %.

Americká seance odstartovala v červeném, když index S&P 500 aktuálně ztrácí zhruba čtvrt procenta. Pokud se mu podaří na aktuálních úrovních setrvat, připíše si za celý týden zisk ve výši zhruba 0,8 %.

Pražská burza dnes šla ve šlépějích západoevropských akcií a index PX si v závěru týdne pohoršil o 0,6 %. Hlavními propadlíky byly akcie Erste (-2,6 %), Monety (-1,1 %) a ČEZ (-0,8 %). Obchodní aktivita byla oproti začátku týdne výrazně nižší, ale i tak zobchodovaný objem dosáhl 1,245 mld. CZK, což je dvakrát více než průměr za poslední rok. V celém týdnu si pražský parket pohoršil o téměř dvě procenta. Příští týden výsledky zveřejní poslední dva zástupci. V úterý to bude pojišťovna VIG a ve čtvrtek textilka Pegas.

MIROSLAV FRAYER
Equity Analyst