Úterý 01. prosince. Svátek má Iva.

Pražská burza proti proudu

Investice 04.02.2019 | 17:22 0 Komentářů

Akcie v pondělní seanci korigují část zisků z minulého týdne. Trhům chyběl nový impuls, přestože jím mohl být víkendový komentář amerického prezidenta Donalda Trumpa ohledně toho, že vyjednání s Čínou pokračují velmi dobře. Evropský index Stoxx 600 v závěrečných minutách obchodování přichází o zhruba 0,3 %. Nejméně se daří finančním titulům, jejichž ztráty dosahují 0,8 %. Na místě přešlapuje v úvodu seance americký index S&P 500. Na jedné straně se nejvíce daří informačním technologiím s růstem o 1,0 %, ve stejném rozsahu ale ztrácejí farmaceutické společnosti.

Pražský parket si dnes polepšil o 0,4 %. Nejvíce si dnes polepšily akcie Kofoly, které vzrostly v reakci na oznámenou divestici o 4,5 %. Prodej polské společnosti Hoop Polska vnímáme pozitivně s ohledem na její ztrátové hospodaření. Více naleznete v našem komentáři http://bit.ly/Kofola_Flash20190204CZ. Druhým nejúspěšnějším titulem se stala mediální skupina CME, jejíž akcie vzrostly o 2,5 %. Stupeň vítězů pak doplnila likérka Stock Spirits (+2,4 %). Obchodní aktivita v hlavní části byla podprůměrná, když zobchodovaný objem dosáhl pouze poloviny průměru za poslední rok.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA