Úterý 22. září. Svátek má Darina.

Palmer capital rozšiřuje evropskou platformu převzetím Middle europeinvestment

Investice 28.02.2012 | 11:17 0 Komentářů

Společnost Palmer Capital získala 100% podíl v Middle Europe Investments N.V. (MEI), což je správce fondu se sídlem v Nizozemí s portfoliem spravovaného majetku v hodnotě 232 mil. euro převážně komerčních nemovitostí v České republice, ale i na slovenském, bulharském, rumunském a ruském trhu. Společnost má místní pobočky v každé z uvedených zemí (s výjimkou Slovenska, které je řízeno z Prahy), které sledují místní trhy a spravují aktiva.

Akvizice MEI znamená pro společnost Palmer Capital podstatnou expanzi její evropské působnosti, neboť rozšiřuje stávající síť poboček kanceláří Palmer Capital v Německu a České republice také na Nizozemí, Rusko, Bulharsko a Rumunsko, čímž zdůrazňuje významné zastoupení Palmer Capital v regionu střední a východní Evropy.

Společnost MEI se sídlem v nizozemském městě Deventer spravuje pro holandské investory devět samostatných fondů, všechny se zaměřením na střední a východní Evropu. Tyto fondy a 25 zaměstnanců z MEI budou začleněni do skupiny Palmer Capital.

Ray Palmer, předseda představenstva Palmer Capital, říká: „Toto dělá z Palmer Capital jednoho z předních správců nemovitostních fondů ve střední a východní Evropě s platformou pro správu aktiv v tomto regionu a kapitálem pro investice“.

Guy Barker, generální ředitel evropské Palmer Capital, říká: „Tato akvizice nám otevírá nové zdroje financování na důležitém nizozemském trhu, dává nám skutečnou sílu v rychle rostoucích ekonomikách střední a východní Evropy a přináší další velmi kvalitní lidi do našeho týmu – to je velmi výhodné pro nás a věříme, že i pro MEI“.