Sobota 24. října. Svátek má Nina.

Oficiální prohlášení OVB k případu Lukáše Štorka

Lukáš Štork působil u OVB jako podřízený pojišťovací zprostředkovatel v letech 2003 až 2012. Česká národní banka vykonává dohled nad všemi subjekty působícími na finančním trhu, jimž vydala osvědčení o zápisu do příslušného registru. Z tohoto titulu zahájila správní řízení s podřízeným pojišťovacím zprostředkovatelem Lukášem Štorkem, které probíhalo výhradně mezi Lukášem Štorkem a ČNB. OVB nebyla účastníkem tohoto řízení.

Pokuta byla uložena fyzické osobě Lukáši Štorkovi a týká se jeho pochybení při zprostředkování smluv investičního životního pojištění (viz. §21 zák. č. 38/2004 Sb.). Lukáš Štork podle ČNB zprostředkovával tento produkt klientům, pro něž nebyl objektivně vhodný, nedostatečně je informoval o struktuře poplatků a nedostatečně zaznamenával konkrétní požadavky a potřeby klientů.

Z pohledu OVB se jedná o individuální pochybení jednotlivce. OVB se v roce 2012 dohodlo s Lukášem Štorkem na ukončení spolupráce. Ten následně zahájil jako podřízený pojišťovací zprostředkovatel spolupráci se společností Broker Consulting.

„Kvalita a etičnost poradenství OVB je naší prioritou, máme nastaveny efektivní kontrolní mechanismy a neustále zvyšujeme odbornost a kvalifikaci našich spolupracovníků. Věřím, že tyto naše aktivity a tržní konkurence vyloučí ze hry každého neférového hráče.“

Ing. Richard Beneš, ředitel marketingu

3 komentáře: “Oficiální prohlášení OVB k případu Lukáše Štorka”

1. napsal:

Jasně, už za nás nekope, tak je to jen jeho chyba. Máme kontrolní mechanismy, ale dokud ten hnůj nosil k nám, tak nám to nevadilo.

2. Cofey napsal:

Tak určitě :-)

3. Compliance napsal:

Text tiskové zprávy nepřekvapuje. Vedení OVB se chová konzistentně.Dlou­hou dobu se chování ve stylu „psi štěkají, karavana jde dál“ setkávalo s relativním úspěchem. Kolínským šéfům ostuda v Česku nevadí vůbec, místní šéfové jsou za ostudu slušně placeni. Jednou se to ucho utrhne … a nebude to dlouho trvat :).