CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/£ 29.523 +0,28%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

28. 02. 2017

Od března platí nové podmínky pro poskytování půjček, společnost Tommy Stachi je připravená

Nová podoba zákona o spotřebitelských úvěrech nabyla účinnosti dne 1. prosince 2016. Do tří měsíců od tohoto data, tedy do 28. února 2017, jsou poskytovatelé nebankovních úvěrů povinni požádat Českou národní banku (ČNB) o udělení licence. Zákon poskytovatelům půjček nově ukládá povinnost doložit základní kapitál v minimální výši 20 milionů korun a složit zkoušku z odborných znalostí. Společnost Tommy Stachi se již připravila na veškeré potřebné podmínky stanovené zákonem a zažádala o oprávnění poskytovat spotřebitelský úvěr.

„Na změnu jsme se intenzivně připravovali několik měsíců a nyní naplňujeme veškeré podmínky. Povinnost zajištění oprávnění k poskytování spotřebitelských úvěrů a doložení základního kapitálu oceňujeme. Díky tomuto opatření bude tuzemský trh očištěn od nepoctivých firem, které svým jednáním ohrožovaly klienty a vrhaly je do dluhové pasti,“ informoval Robin Stránský, marketingový manažer společnosti Tommy Stachi, která je ryze českou společností s třináctiletou tradicí a svým klientům poskytuje krátkodobé půjčky.

Zákon o spotřebitelských úvěrech poskytovatelům nově stanovuje povinnost prověřovat schopnost dlužníka splácet půjčku. Kontrola bonity potencionálních klientů zahrnuje ověření údajů o výši příjmů a výdajů zákazníka i zjištění informací o splácení předchozích dluhů. Společnost Tommy Stachi v rámci svých produktů Snadná půjčka a VIP půjčka má tato kontrolní pravidla nastavená dlouhodobě a kvůli novému zákonu tak podmínky poskytování úvěrů neměnila.

„Pro naše klienty máme zakotvená jasná a předem daná pravidla pro poskytnutí půjčky. Díky tomu mají přesný přehled o podmínkách a jsou tak chráněni. Právě ochranu spotřebitele vnímáme jako hlavní cíl nového zákona, a proto jeho zavedení vítáme a přijímáme všechny jeho náležitosti,“ zdůraznil Robin Stránský ze společnosti Tommy Stachi, která nabízí nebankovní spotřebitelské úvěry.

Tisková zpráva: Tommy Stachi