Středa 21. dubna. Svátek má Alexandra.

Objem majetku ve správě Raiffeisen investiční společnosti přesáhl 12 miliard korun

Zájem o investice do fondů Raiffeisen investiční společnosti rychle roste, objem majetku pod správou přesáhl poprvé 12 miliard korun. Raiffeisenbank ve spolupráci s Raiffeisen investiční společností (RIS) úspěšně dokončila první přeshraniční fúzi podílových fondů v České republice.

„V loňském roce jsme se zařadili mezi nejrychleji rostoucí společnosti na tuzemském trhu. Zatímco na konci roku 2013 jsme nabízeli tři fondy v objemu 1,8 miliardy korun, v těchto dnech již nabízíme jedenáct fondů a přesáhli jsme hranici 12 miliard,“ říká generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

„K rychlému růstu napomohlo na konci minulého roku i úspěšné dokončení první přeshraniční fúze podílových fondů v České republice,“ uvádí Jaromír Sladkovský s tím, že Raiffeisen investiční společnost převedla pod svou správu pět korunových fondů z nabídky Raiffeisen Capital Management. Tyto jsou tak nově součástí fondů RIS.

„V letošním roce chceme dále posilovat vnímání Raiffeisenbank jako banky pro chytré spoření a investování. Současné prostředí nízkých úrokových sazeb nahrává rostoucímu zájmu o investování. Klienti, přestože jsou stále konzervativní, začínají hledat investice s vyšším výnosem a jsou ochotni podstupovat i větší riziko,“ říká Jaromír Sladkovský a dodává: „I nadále budeme klientům přinášet nové produkty, které pokryjí jejich potřebu zabezpečit sebe i svůj majetek.“

Podle dat Asociace pro kapitálový trh dostupných za 4. čtvrtletí 2014 vzrostl meziročně objem investic v Raiffeisenbank o 16,5 %. Celkový objem obhospodařovaných aktiv v Raiffeisenbank (tedy i produkty mimo RIS) tak na konci loňského roku přesáhl 20 miliard korun (na konci 1. čtvrtletí 2015 se pak přiblížil 23 miliardám Kč).