CZK/€ 25.155 -0,32%

13. 04. 2016

Subjekty:

NOVÝ FOND OD RAIFFEISEN INVESTIČNÍ SPOLEČNOSTI

Raiffeisen investiční společnost (RIS) připravila u příležitosti Světového dne investičních fondů nový podílový fond s názvem Raiffeisen fond flexibilního růstu. Jedná se o konzervativní smíšený fond vhodný pro investory, kteří chtějí vydělat na růstu akciových trhů při zachování nižšího rizikového profilu své investice.

Raiffeisen fond flexibilního růstu hodlá koncentrovat své investice z 80 % do korunových dluhopisů a zbývajících 20 % investovat na globálních akciových trzích.

Raiffeisen fond flexibilního růstu vychází vstříc především opatrnějším investorům a také klientům, kteří dříve investovali do chráněného fondu a nyní by rádi udělali další krok v rámci ,investičního prostoruʻ. I konzervativnějším klientům vždy doporučujeme vložit alespoň malou část prostředků do akcií a přesně tuto strategii reflektuje i náš nový fond,“ říká generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

Raiffeisen fond flexibilního růstu je v pořadí již třetím fondem, který RIS od začátku roku 2016 představila. Nový fond je konstruován jako flexibilní, jedná se tedy o aktivně řízenou investici. Investiční společnost může zúžit či zpřesnit základní charakteristiky fondu v závislosti na konkrétním investičním výhledu.