Pondělí 23. září. Svátek má Berta.

Nový fond Fidelity Funds – Global Communications Fund

Společnost Fidelity International (Fidelity) uvedla na trh nový fond Fidelity Funds – Global Communications Fund. Zaměřuje se na investiční příležitosti v oblasti komunikačních služeb celého světa. Portfolio manažerem je Sumant Wahi.

Fond je denominován v eurech. Maximální počáteční poplatek je 5,25 %.

Nebývalý růst a celosvětový vliv společností poskytujících komunikační služby nabídl v posledních letech zajímavé příležitosti aktivním manažerům, kteří byli schopni využít rychlý nástup změn a inovací v tomto odvětví. Cílem fondu je nabídnout klientům možnost investic do nově reformovaného sektoru komunikačních služeb GICS (Global Industry Classification Standard), který aktivně identifikuje nejlepší investiční příležitosti z celého světa, včetně rozvíjejících se trhů, s cílem zajistit dlouhodobý kapitálový růst.

Fond bude řízený portfolio manažerem Sumantem Wahim, který byl nedávno jmenován správcem portfolia a má v této oblasti již 18leté zkušenosti. Zpočátku pracoval v technologických společnostech, později působil jako analytik zabývající se technologiemi, mediálními a telekomunikačními společnostmi (TMT). Svou investiční kariéru zahájil v roce 2008 v Redburnu, kde se vypracoval na pozici vedoucího technologického výzkumu v oblasti technologií, a v roce 2014 nastoupil do společnosti Fidelity jako senior analytik.

Sumant Wahi, manažer portfolia, Fidelity International uvedení fondu komentuje: „V posledních letech se značně změnil způsob, jakým lidé komunikují, a také jejich přístup k zábavnímu obsahu a dalším informacím. Je to i díky vývoji a integraci internetových, mediálních a telekomunikačních společností. Komunikační služby fungují jako „pojítko“ napříč odvětvími i geografickými celky a poskytují jedinečné a atraktivní příležitosti v různých regionech světa.“

Fond je otevřenou investiční společností se sídlem v Lucembursku vedenou jako SICAV.

Nezapomeňte, že toto není osobní doporučení pro konkrétní investice. Pokud si nejste jisti o vhodnosti investice, měli byste si promluvit s autorizovaným finančním poradcem. Hodnota investic může klesat i stoupat, takže se Vám může vrátit méně, než investujete. Investice na rozvíjejících se trzích mohou být volatilnější než na rozvinutých trzích. Tento fond investuje do relativně malého počtu společností, a proto může nést větší riziko než diversifikované prostředky.