Úterý 19. ledna. Svátek má Doubravka.

NN Investment Partners nabízí od září nové fondy se zaměřením na rozvíjející se trhy a společensky odpovědné investice

Praha, 25. září 2019 – Investiční společnost NN Investment Partners od září rozšířila nabídku NN Fondů o dvě korunové a jednu dolarovou třídu fondů zaměřených na rozvíjející se trhy a společensky odpovědné investování. Jde o úspěšné investiční příběhy s atraktivním výnosovým potenciálem.

Význam společensky odpovědného investování v posledních letech celosvětově roste. Vytváří totiž prostor pro zachování dlouhodobých zisků a podmínek udržitelného rozvoje. V NN Investment Partners považujeme společensky odpovědné investování za nejlepší způsob, jak lze zvýšit návratnost vlastní investice v poměru k rizikům a zároveň přispět společnosti jako celku. S odpovědným investováním máme zkušenosti již od roku 1999.

„Návratnost společensky odpovědných investic se zvyšuje především díky důrazu na udržitelný způsob řízení firem, do nichž fondy investují. Zároveň jde o investici do firem, které aktivně přistupují k ochraně životního prostředí a sociální udržitelnosti,” říká Jan D. Kabelka, CEO NN Investment Partners ČR.

Velmi atraktivní jsou z hlediska investic také rozvíjející se trhy, ve kterých vidíme v NN Investment Partners velký potenciál.

„Díky vyššímu výnosovému potenciálu představují dluhopisy rozvíjejících se zemí zajímavý doplněk portfolia domácích dluhopisů. Z investičního pohledu v dlouhodobém horizontu jednoznačně převažuje růst rozvíjejících se trhů nad zvýšenou mírou jejich kolísání,” Jan D. Kabelka.

A právě proto jsme se rozhodli přidat do nabídky korunové třídy fondů NN (L) European Sustainable Equity a NN (L) Emerging Markets Debt (Hard Currency) a dolarovou třídu NN (L) Emerging Markets Enhanced Index Sustainable Equity, v níž se skloubí potenciál rozvíjejících se trhů s dodržováním sociálně-environmentálních principů.

Nové fondy v nabídce NN Investment Partners:

• NN (L) European Sustainable Equity (CZK) – atraktivní ocenění evropských akcií a dobrý růstový potenciál evropské ekonomiky
• NN (L) Emerging Markets Enhanced Index Sustainable Equity (USD)– růstový potenciál rozvíjejících se trhů v kombinaci s dodržováním kritérií sociálně-environmentální udržitelnosti
• NN (L) Emerging Markets Debt (Hard Currency) (CZK) – široce diverzifikované portfolio dluhopisů rozvíjejících se zemí. Historie fondu již od roku 1993.