CZK/€ 25.380 -0,18%

27. 02. 2012

Subjekty:

Navzdory klesajícímu trhu zaznamenal ČP INVEST 30 % nárůst majetku pod správou

Dle aktuálních výsledků, které zveřejnila Asociace pro kapitálový trh, figuruje ČP INVEST na 5. místě v žebříčku investičních společností. Jako pátý hráč na trhu je nejvýznamnější nebankovní investiční společností a za poslední tři čtvrtletí loňského roku také jedinou rostoucí společností v první pětici. Tržní podíl společnosti meziročně vzrostl o 1,78 %, což představuje druhý největší nárůst v ČR.

„K dosaženému růstu nám, vedle dlouhodobě nastavené obchodní politiky zaměřené na produkty pravidelného investování, pomohl i úspěšný prodej nových produktů a rozšíření naší distribuční sítě,“ komentuje vývoj obchodní ředitel ČP INVEST Martin Pšaidl.

Pro kapitálové trhy byl loňský rok zkouškou a prošly si turbulentnějším obdobím. „Ve ztížených podmínkách se nejlépe dařilo konzervativnějším produktům a dobře si vedly také defenzivní akciové tituly, jejichž cena není přímo spjata s vývojem ekonomiky – např. Fond farmacie a biotechnologie ČP INVEST dosáhl výkonnosti přes 5 %,“ uvádí hlavní investiční stratég Michal Valentík.

Vývoj v roce 2011 potvrdil správnost dlouhodobé investiční strategie, která spočívá v pravidelném investování, a tím tak odbourává spekulace na krátkodobý vývoj cen a snahy o časování trhu. „V souladu s naší obchodní strategií i nadále našim klientům doporučujeme přidat k jednorázovým investicím také programy pravidelného investování,“ dodává obchodní ředitel Martin Pšaidl.