CZK/€ 24.660 +0,02%

CZK/CHF 25.795 +1,33%

16. 09. 2019

Subjekty:

Motoristy v Chorvatsku nejvíce zlobily poruchy motoru

Také letos o prázdninách se mohli klienti pojišťovny Kooperativa v případě problémů s vozem obrátit na asistenční službu, kterou přímo v Chorvatsku zajišťovala společnost Global Assistance. Asistenční vozy s českými posádkami měly základnu v Primoštenu a ve Splitu. Dokázaly tak velmi účinně pokrýt prakticky celé chorvatské pobřeží.

„V létě se na naše kolegy v Chorvatsku obrátilo 181 klientů Kooperativy. Z toho jen 21 zásahů proběhlo u dopravní nehody, většinou jsme řešili poruchy vozidel. Nejčastěji, v celkem 67 případech, motoristy zastavila porucha motoru, druhým nejčastějším problémem, který řešili, byly poškozené pneumatiky. Z těch kurioznějších můžeme jmenovat sedm případů, kdy jsme byli voláni k odemčení vozidla a zprostředkovali jsme i dovoz pohonných hmot nebo výměnu zničeného akumulátoru,“ představuje zásahy Jan Chabada, obchodní ředitel společnosti Global Assistance.

Asistenční vozy odjely do Chorvatska v půlce června, zpět do ČR se vrací v těchto dnech. V roce 2018 zasahovala asistenční služba v Chorvatsku u 219 motoristů, ve 22 případech z důvodu havárie, u ostatních šlo o poruchy vozidla. Také vloni dominovaly poruchy motoru a poškozené pneumatiky.

Kromě Chorvatska samozřejmě asistenční služba pojišťovny Kooperativa zasahovala i v jiných zemích. „Pro zajímavost nejdelší odtah, který jsme o prázdninách pro klienty Kooperativy zajišťovali, byl převoz poškozeného vozu ze Španělska, přes 2230 km. Vloni jsme vezli vozidlo z Norska, to bylo dokonce 2900 km,“ doplňuje Jan Chabada.

Celkem v letošním roce asistenční služba pomohla již 11 476 klientům Kooperativy. Většinou opět zasahovala u poruch, cca 4300 problémů generovala porucha motoru, přes 850 případů pak poškozené pneumatiky a problematicky se také jeví start-stop systém. V letošním roce již donutil 570 klientů Kooperativy volat asistenční službu.