CZK/€ 24.580 -0,33%

CZK/£ 29.165 -0,39%

CZK/CHF 25.145 -0,43%

01. 08. 2022

MONETA u depozitních produktů nabídne zhodnocení až 5,3 % ročně. K založení nového běžného účtu dostanou klienti 1500 korun

Podmínky pro zakládání termínovaných vkladů a spořicích účtů u MONETA Money Bank jsou opět příznivější. U nově sjednaných termínovaných vkladů se šestiměsíčním a ročním trváním banka od nynějška nabízí úrokovou sazbu 5,3 % ročně. U spořicích účtů pak při splnění podmínek činí roční úroková sazba až 5,1 %. Banka také zvýšila bonus za sjednání nového běžného účtu, který nyní činí
1 500 korun.

MONETA reaguje na zvýšení základních úrokových sazeb ze strany ČNB i na aktuální ekonomickou situaci kontinuálně. „Na změny v kontextu rozhodnutí ČNB jsme zvýšením sazeb na našich spořicích produktech reagovali poprvé už vloni na podzim. Naše filozofie je jednoduchá: chceme, aby naši klienti věděli, že MONETA na tyto změny reaguje nejenom na straně úroků u půjček, ale i na straně vkladů. Benefit růstu úrokových sazeb zkrátka přenášíme i na naše klienty,“ říká v této souvislosti senior manažer depozitních produktů Artur Galstyan.

U sjednaných spořicích účtů Spoření D a Spoříto D při objemu do 500 tisíc korun MONETA navyšuje úrokovou sazbu až na 5,1 % ročně. Sazba bude složena ze základního úroku 3,5 % ročně s dodatečným bonusem, který banka zvyšuje na 1,6 %. Bonus získá klient v případně aktivního využívání běžného účtu. „To znamená příjem na běžném účtu alespoň 20 tisíc korun měsíčně a zároveň ve stejném období uskutečnit minimálně 5 plateb kartou,“ upřesňuje Artur Galstyan.

Nad částku 500 tisíc korun bude spořicí účet zhodnocen základním úrokem 0,5 % ročně, při aktivním využívání běžného účtu pak klient získá úrokovou sazbu 2,1 % ročně. Doposud byly tyto spořicí účty v bance úročeny sazbou 4,5 % ročně do výše 400 tisíc korun, a nad tento limit úrokovou sazbou ve výši 1,5 % ročně, a to za splnění podmínky aktivního využívaní běžného účtu.

Úrokovou sazbu banka navyšuje také u nových termínovaných vkladů. Při jejich sjednání na šest nebo dvanáct měsíců nabízí banka 5,3 %. Sazby u termínovaných vkladů na tři měsíce se zvyšují na 4,8 % ročně. Podmínka minimálního vkladu ve výši 40 tisíc korun je pak ve všech případech stejná.