Neděle 25. června. Svátek má Ivan.

Majetek ZFP realitního fondu přesáhl 3 miliardy korun

Investice 18.02.2016 | 15:12 2 komentáře

ZFP realitní fond dosáhl majetku 3 miliard korun za dva roky a sedm měsíců od svého založení. Na získání třetí miliardy stačilo ZFP realitnímu fondu pouhých 8 měsíců. Mimořádný nárůst vlastního kapitálu zařadil ZFP realitní fond záhy po založení na druhé místo mezi domácími nemovitostními fondy. Za rok 2015 přesáhla výkonnost ZFP realitního fondu 8% a od zahájení činnosti fondu činí celkem 10,36%. (Tisková zpráva: ZFP realitní fond)

ZFP realitní fond obhospodařovaný společností ZFP Investments, investiční společnost, a.s., byl vytvořen v červnu 2013 a vlastní kapitál ZFP realitního fondu činil 3 070 972 026,59 Kč k 31. 1. 2016.

Dynamický nárůst vložených prostředků umožnil fondu nákup řady exkluzivních nemovitostí. V březnu 2013 byla pořízena administrativní budova Florenc Office Center v centru Prahy. V únoru 2015 pak ZFP realitní fond rozšířil své portfolio o logistický areál Penny Market Distribution Center v Radonicích u Prahy. Zatím poslední velkou akvizicí z prosince 2015 pak je obchodní centrum Frýda ve Frýdku – Místku.

Tyto lukrativní nemovitosti se staly základem investičního portfolia ZFP realitního fondu a přispěly k vzestupu hodnoty podílového listu na úroveň 1,1036 Kč k 31. 1. 2016. O mimořádné atraktivitě ZFP realitního fondu svědčí i počet aktivních klientů, který se blíží patnácti tisícům.

2 komentáře: “Majetek ZFP realitního fondu přesáhl 3 miliardy korun”

1. Petr Čapek napsal:

Hm, bude se to jmenovat ZFP fond až se ZFP úplně rozpadne?

2. gauner napsal:

podvodník Babiš