Sobota 10. dubna. Svátek má Darja.

KUPEG podepsal zajistnou smlouvu s EGAP

Pojištění 07.10.2014 | 11:53 0 Komentářů

KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. podepsala na konci září 2014 zajistnou smlouvu s Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. (EGAP). Díky zajištění se státní podporou může KUPEG svým klientům nabídnout vyšší úvěrové limity než za běžných podmínek. Společnost EGAP je akcionářem úvěrové pojišťovny KUPEG, vlastní 34 %. (Tisková zpráva: KUPEG úvěrová pojišťovna a.s.)

„Smlouva s EGAP byla podepsána s cílem zajistit našim klientům co možná nejvyšší pojistné krytí jejich obchodních transakcí,“ říká Ing. Michal Veselý, generální ředitel společnosti KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. „Díky spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností a jí poskytovanému zajištění se státní podporou můžeme našim klientům pro některé jejich odběratele nabídnout vyšší úvěrové limity než je běžné. Není nutné uzavírání speciální pojistné smlouvy, pouze s klientem navíc uzavřeme Zvláštní pojistné podmínky. Veškerá správa úvěrových limitů i případných pojistných událostí probíhá dál elektronicky prostřednictvím KUPEG ONLINE,“ dodává Ing. Michal Veselý.

V rámci spolupráce s EGAP je ve výjimečných případech možné uzavřít pojištění pohledávek i do zemí, které jsou pro komerční pojištění nepojistitelné, ale jsou stále přístupné pro EGAP. Nové možnosti mohou využít klienti úvěrové pojišťovny KUPEG se sídlem v České Republice, kteří splňují podmínku minimálně 50% podílu českého zboží a služeb na celkové hodnotě vývozu pro odběratele mimo země OECD.