Neděle 27. září. Svátek má Jonáš.

KPMG vyhlášena udržitelnou firmou roku 2012

Celosvětová síť poradenských společností KPMG získala ocenění Udržitelná firma roku 2012, které v rámci cen IAB Awards uděluje magazín International Accounting Bulletin. V silné konkurenci prokázala vynikající výsledky ve svých iniciativách v oblasti společenské odpovědnosti a potvrdila vysokou kvalitu svých poradenských služeb zaměřených na udržitelnost.

Tohoto ocenění si velmi vážíme a těší nás, že stejně jako ostatní členské společnosti KPMG po celém světě i naši zaměstnanci v České republice podporují myšlenku chovat se jako společensky odpovědná firma,“ uvádí Pavel Závitkovský, Partner, KPMG Česká republika, a doplňuje: „Pro KPMG v České republice je společenská odpovědnost jednou z priorit. Naše aktivity v této oblasti se zaměřují na naše zaměstnance, na podporu neziskových organizací a na ochranu životního prostředí. Mají formu odborného poradenství či vzdělávání pro neziskové organizace a školy, auditů pro bono, dobrovolnických dnů či finančních sbírek. Snažíme se snižovat negativní dopady na životní prostředí, hledáme cesty, jak zefektivnit náš provoz a snížit uhlíkovou stopu na minimum. Různé formy pomoci kombinujeme tak, abychom maximálně využívali především čas, zájem a know-how našich zaměstnanců. Přínosem pro firmu je pak jejich vyšší spokojenost s firemní strategií – s tím, že se jako zaměstnavatel věnujeme společensky odpovědným projektům a umožňuje jim realizovat se v komunitě.

Porotci ocenili například fakt, že KPMG od roku 2007 snížila své emise oxidu uhličitého o 29 procent a že se jako jediná poradenská firma celosvětové úrovně zapojila do programu Carbon Disclosure. K úspěchu přispěl také summit Business Perspectives on sustainable growth: preparing for Rio+20, který KPMG letos v únoru uspořádala ve spolupráci s OSN a Světovou podnikatelskou radou pro udržitelný rozvoj.