CZK/€ 24.660 +0,02%

CZK/CHF 25.795 +1,33%

08. 10. 2020

Subjekty:

Klienti privátního bankovnictví Raiffeisenbank mohou v nových fondech investovat do smysluplné budoucnosti

Raiffeisen investiční společnost rozšiřuje nabídku investičních řešení pro klienty privátního bankovnictví Raiffeisenbank (FWR) o nový udržitelný fond kvalifikovaných investorů FWR Strategy 45 ESG.

Nový fond kvalifikovaných investorů FWR Strategy 45 ESG je zastoupen ze 45 % akciemi a z 55 % dluhopisy a investuje primárně do tří otevřených podílových fondů (Raiffeisen-Nachhaltigkeit-Solide, Raiffeisen-Nachhaltigkeit-Mix a Raiffeisen-Nachhaltigkeit-Aktien) společnosti Raiffeisen Kapitalanlage-Gesellschaft, která se specializuje na oblast ESG. Na rozdíl od ostatních se udržitelné fondy zaměřují výhradně na investice do společností, které jsou klasifikovány jako udržitelné. Udržitelnost investic znamená, že jsou vedle čistě finančních aspektů aplikována kritéria zohledňující otázky životního prostředí, společnosti a kultury řízení podniků.

„Udržitelné investování narůstá celosvětově na významu. Pro investory je zajímavé tím, že jim vedle zhodnocení vlastních peněz umožňuje podporovat firmy, jejichž růst je ohleduplný nejen k naší planetě, ale i společnosti, ve které žijeme. Mnoho studií přitom ukazuje, že udržitelné investování nemá negativní dopad na celkové výnosy investorů,“říká Jiří Zelinka, ředitel privátního bankovnictví Raiffeisenbank.

Díky fondu udržitelného rozvoje má investor šanci podílet se na vývoji kapitálových trhů a zároveň investovat do smysluplné budoucnosti. Produkty a služby podnikatelů, do kterých strategie investuje, nemají žádné negativní vlivy, ale naopak vytvářejí udržitelnou přidanou hodnotu. Cíle udržitelnosti stanovené OSN jsou například čistá voda nebo ochrana klimatu a zdraví.

Do fondu kvalifikovaných investorů FWR Strategy 45 ESG může investovat pouze klient privátní banky se statutem kvalifikovaného investora, a to s minimální počáteční investicí 5 milionů korun, přičemž poplatek za obhospodařování tohoto fondu je 1,1 % ročně.

Portfolia vytvořená na základě zvolené investiční strategie v rámci skupiny investičních strategií FWR Strategy mají formu fondu kvalifikovaných investorů, do kterého může privátní investor vkládat prostředky prostřednictvím služby Asset management.