Úterý 20. října. Svátek má Vendelín.

J&T BANKA získala 58% podíl chorvatské VABA banky

Banky J&T Banka 12.05.2014 | 12:56 0 Komentářů

Potvrzením rozhodnutí představenstva a dozorčí rady vstupuje dnešním dnem J&T BANKA do chorvatské VABA banky. Navýšením základního jmění o 75 milionů kun (přibližně 270 milionů korun) a získáním 58% podílu tak bylo úspěšně završeno více než půlroční vyjednávání. V průběhu následujících dní by měla J&T BANKA obdržet souhlas Chorvatské národní banky se získáním majoritního podílu.

„Jsme rádi, že jsme došli k oboustranné dohodě, která jak pevně věřím, bude pro všechny přínosná. K zahájení finančních transakcí je nezbytné dostát předem domluvených podmínek uzavřených Memorandem of Understanding, což by mělo nastat v průběhu následujících týdnů,“ komentuje akviziční proces Igor Kováč, člen představenstva J&T BANKY.

V současné chvíli dochází k úpravě stanov chorvatské banky a k volbě nových členů dozorčí rady, do které byli nominováni: Patrik Tkáč, Igor Kováč, Ivo Enenkl a Juraj Lálik. Zároveň došlo k nominaci třetího člena představenstva VABA banky, kterým by se měla stát Monika Céreová, bývalá ředitelka J&T BANKA Slovensko.

Vstupem kapitálově silného investora získá VABA banka dostatek prostředků a know-how pro další růst a rozvoj. Navýšení základního jmění se zároveň pozitivně promítne na činnosti a výkonnosti banky.

J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Na majetek se díváme komplexně. Nabízíme služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby našich klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Pro klienty, kteří chtějí poznat rozdílnost přístupu privátní banky a vyzkoušet komfort a kvalitu služeb je připravena služba Clear Deal, která je přístupná od půl milionu korun a kromě termínovaných vkladů nabízí i omezené množství investičních příležitostí. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.