CZK/€ 24.710 -0,12%

CZK/CHF 23.580 -1,03%

07. 02. 2012

J&T BANKA nabízí eurové dluhopisy J&T Finance Group

Pro velký zájem investorů, který přinesla emise korunových dluhopisů naší mateřské společnosti, přicházíme s nabídkou eurových obligací, kterou směřujeme zejména na slovenské a další zahraniční investory včetně regulovaných finančních institucí,“ říká Andrej Zaťko, ředitel Privátního bankovnictví J&T Banky.

„Čistý výtěžek emise dluhopisů bude použit na nové akvizice, rozšiřování aktivit Skupiny J&T v oblasti poskytování specializovaného financování a dále na refinancování stávajících úročených zdrojů,“ uvádí Miloš Badida, finanční ředitel Skupiny J&T.

J&T Finance Group vydává dluhopisy prostřednictvím své nizozemské dceřiné společnosti J&T Global Finance II, B.V. Obligace v nominální hodnotě sto tisíc eur jsou splatné 6. února 2015. Úrok ve výši 6,4 % p.a. je vyplácen prostřednictvím J&T Banky pololetně, vždy v únoru a v srpnu. Upisovací lhůta činí 6 měsíců, ale může být zkrácena v případě dřívějšího upsání celé emise. Manažerem, administrátorem a kotačním agentem emise dluhopisů je J&T Banka, aranžérem je její dceřiná společnost J&T IB and Capital Markets. J&T Finance Group na základě ručitelského prohlášení garantuje splacení dluhopisů v plném rozsahu.