Čtvrtek 13. prosince. Svátek má Lucie.

Jan Žďárský novým generálním ředitelem skupiny Suntel Telco

Investice 10.05.2018 | 14:23 0 Komentářů

Společnost Suntel Telco vede od 9. 5. 2018 Jan Žďárský. Na pozici generálního ředitele střídá Romana Řezníčka. Jan Žďárský přichází do čela firmy z Ruska ze společnosti VEON Eurasia, kde zastával pozici Network Infrastructure Development Director.

Jan Žďárský má rozsáhlé zkušenosti z významných mezinárodních Telco projektů a s tím spojených vedoucích pozic. Do Suntelu přichází ze společnosti VEON  Eurasia (provozující Telco operátory v zemích bývalého Sovětského Svazu – Ukrajina, Arménie, Gruzie, Tajikistan, Kyrgyzstán, Uzbekistán a Kazachstán). Tam měl na starosti provoz mobilních a fixních sítí, jejich rozvoj a realizaci projektu na jejich efektivnější využití a správu. Před tím působil jako Network Director v O2 Slovakia, kde měl zodpovědnost za provoz, plánovaní a výstavbu mobilní a transportní sítě s více jak 1,9 mil. zákazníků. V minulosti taktéž působil na projektech v USA, Brazílii, Kolumbii a Švédsku. Jan hovoří plynule česky a anglicky. Díky svým zkušenostem, nadšení pro práci v oblasti telekomunikací a manažerským dovednostem je výborným kandidátem na nejvyšší pozici.

Znalost mezinárodního prostředí je Janovou obrovskou výhodou. Jan bude plně zodpovědný za Česko, Slovensko, Švýcarsko a Německo.

Velmi si vážím důvěry akcionářů, kteří mne do klíčové pozice jmenovali, a děkuji Romanovi Řezníčkovi, který ze Suntelu vybudoval jednu z nejlepších společností poskytující komplexní služby v oblasti výstavby a servisu TELCO sítí,“ komentuje své nové angažmá Jan Žďárský, a dodává: „Řídit holding působící ve čtyřech zemích bude sice náročné, ale jsem přesvědčen, že se nám společně podaří ještě více posílit pozici Suntelu ve střední a západní Evropě.“

Největším koníčkem Jana je sport, ve volném čase se věnuje kitesurfingu a lyžovaní, ideálně freeridovemu, jízdě na motorce a cestování.

Roman Řezníček, který jako zakladatel společnosti stál v čele Suntelu posledních 18 let, se bude věnovat strategickým otázkám a vyhledávání dalších příležitostí.