Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

Investiční společnost České spořitelny se stává pobočkou Erste Asset Management

V říjnu 2015 se Investiční společnost České spořitelny (ISČS) začlení do struktury Erste Asset Management GmbH a stane se její pobočkou v České republice. ISČS již v minulosti byla 100% dceřinou společností Erste Asset Management. Tento krok se klientů, podílníků fondů, a jejich stávajících investic žádným způsobem nedotkne. Nevyžaduje od nich ani žádnou aktivitu.

Správa fondů bude i nadále probíhat v České republice. Právním nástupcem ISČS bude Erste Asset management GmbH, která bude provozovat svou činnost prostřednictvím vzniklé pobočky pod názvem Erste Asset Management GmbH, pobočka Česká republika.

Přeshraniční fúze v rámci dlouhodobé strategie skupiny povede k posílení její kapitálové vybavenosti, zvýšení finanční stability a do budoucna také přispěje k dalšímu zkvalitnění služeb a rozšíření nabídky. Fúze byla povolena jak ze strany České národní banky, tak i rakouského regulátora Finanzmarktaufsicht.

Jeden komentář: “Investiční společnost České spořitelny se stává pobočkou Erste Asset Management”

1. Helena V e s e l á napsal:

V á ž e n í , jsem majitelkou podílových listu JaT Perspektiva SOF, a ve fondu řízených výnosů , tyto fondy funguji bez zisků, proč ? Fondy spravuje ISCS za odpovědˇE . . moc ˇd e k u j i E- ivjen @seznam.cz