Úterý 19. ledna. Svátek má Doubravka.

Hypoteční banka vydává třetí tranši 68. emise hypotečních zástavních listů

Hypoteční banka vydala tento týden již třetí tranši 68. emise hypotečních zástavních listů v hodnotě 2 miliard korun. Hypoteční zástavní listy z této emise jsou určeny exklusivně pro klienty privátního bankovnictví ČSOB a díky vysokému zájmu jsou již téměř prodány.

HZL z této emise mají nominální hodnotu 1 korunu a byly vydány s kupónem 1,80 %. HZL jsou splatné v roce 2017. Z hlediska výnosu mohou být HZL zajímavou alternativou k jiným investičním nástrojům.

„Od roku 1996 až do současnosti emitovala Hypoteční banka HZL v celkovém objemu 150 miliard Kč. Těší nás dlouhodobý zájem o tento druh investice, který dokládá i fakt, že HZL z 3. tranše 68. emise byly prodány v rámci několika hodin po jejich uvedení na trh,“ říká Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky.

O hypoteční zástavní listy (HZL) je velmi vysoký zájem investorů, protože se z dlouhodobého hlediska jedná o jednu z nejspolehlivějších investic. Historicky první emisi HZL uvedla na český trh právě Hypoteční banka v roce 1996, která zůstala i v průběhu let a se zvyšujícím se zájmem klientů o HZL, největším emitentem těchto cenných papírů.