Úterý 22. června. Svátek má Pavla.

Hlavní akciové trhy na začátku týdne mírně oslabují

Investice 25.07.2016 | 22:33 0 Komentářů

Západoevropské akciové indexy dnes mírně klesají, když nedokázaly udržet své nadějné dopolední zisky. Většina odvětví stagnuje, výjimkou jsou energetické akcie, které tlačí dolů klesající cena ropy. Z jednotlivých titulů rostou o 7 % akcie sázkové kanceláře William Hill díky možnému převzetí firmami 888 Holdings a The Rank Group. Mezi poraženými jsou naopak akcie italské Banca Monte dei Paschi di Siena (-8 %) kvůli spekulacím o špatném výsledku v rámci sektorových zátěžových testů, které budou zveřejněny tento pátek.

Americké akcie hodinu po otevření ztrácí zhruba půl procenta a hlavních indexy tak ustupují ze svých historických rekordů. Mezi klesajícími jsou i akcie technologické společnosti Yahoo (-2,2 %) po zprávě o prodeji některých aktiv telekomunikační firmě Verizon (-0,3 %).

Pražská burza vstoupila do nového týdne nepatrným ziskem. Index PX si nakonec připsal pouhou desetinu procenta, když nad poklesem bankovních titulů Erste Group (-2,2 %) a Moneta Money Bank (-0,8 %) převážily zisky většiny ostatních emisí pod vedením ČEZ (+1,4 %). Největšího zhodnocení dnes dosáhly akcie mediální firmy CME (+2,2 %), která zítra oznámí výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí.

JOSEF NĚMÝ
Akciový analytik