CZK/€ 24.515 -0,27%

CZK/CHF 25.109 -0,14%

13. 07. 2022

Fond NEMO rozšiřuje své portfolio o kancelářskou budovu CORSO Karlín

Nemovitostní fond NEMO, který na trhu působí již 3 roky, získal do svého portfolia další kancelářskou budovu – moderní kancelářský komplex CORSO Karlín. Budova se nachází v lukrativní části Praha 8 Karlín. Celková hodnota portfolia fondu NEMO díky této akvizici nyní přesáhla 3 miliardy korun. Plocha komerčních prostor vlastněných fondem čítá bezmála 40 000 m2.

13. 7. 2022, Praha – Zakladatelem nemovitostního fondu NEMO je realitní skupina Českomoravská Nemovitostní, která se specializuje zejména na kancelářské projekty v Praze. „CORSO je prémiový projekt splňující veškerá kritéria, která fond NEMO v rámci své investiční strategie vyžaduje. Budova je uzpůsobena moderním standardům, nachází se ve vyhledávané lokalitě Karlína a samozřejmě je plně obsazena,“ říká Josef Eim, místopředseda představenstva realitní skupiny ČMN. „Investice do nemovitostních fondů v dnešní době patří mezi vyhledávané investiční nástroje i díky inflačním doložkám, které pomáhají chránit investory proti inflaci,“ dodává Josef Eim.

Inspirativní administrativní prostor na metru

CORSO Karlín nabízí administrativní prostory s inspirativní atmosférou vzniklé propojením industriálního designu a moderních kanceláří. Objekt o 4 podlažích a celkové pronajímatelné ploše kolem 9500 m2 poskytuje až 123 parkovacích stání přímo v srdci Karlína

Samotná kancelářská budova CORSO Karlín byla postavena již v roce 1890 a je součástí ambiciózního plánu Nového Karlína, který spočívá v renovaci bývalého karlínského průmyslového areálu ČKD. CORSO Karlín je bývalá průmyslová hala zvaná „plechárna“, kterou architekti Ricardo Bofill Levi a Jean Pierre Carniaux přeměnili na moderní účelnou kancelářskou budovu.

Mezi největší nájemce patří společnosti Quantcom, Euro-Center Prague a ICON Communication Centres.

Konzervativní zhodnocení kolem 6 %

Cílem fondu NEMO je v dlouhodobém horizontu přinášet svým investorům atraktivní výnos o 1 až 2 procentní body nad míru inflace. Rozšíření portfolia fondu NEMO přinese jeho investorům vyšší míru diverzifikace a zároveň pozitivní vliv na výkonnost fondu.

„Do konce roku předpokládáme výnos kolem 6 %. Velmi zajímavé budou roky 2023 až 2024, do kterých se promítne letošní míra inflace a růstu stavebních nákladů,“ dodává Josef Eim.

Součástí portfolia fondu je aktuálně pět kancelářských budov situovaných v Praze. Vedle nově získané budovy CORSO Karlín se jedná o budovu centrály společnosti Nestlé v Modřanech, osmipodlažní dům v horní části Václavského náměstí, polyfunkční kancelářský objekt na ulici Pekařská v západní části Prahy a kancelářský objekt Apeiron v Karlíně. Mezi největší nájemce budov v rámci portfolia fondu patří společnosti Dial Telecom, ICON Communication Centres, Nestlé, Siemens a SWIETELSKY stavební.