CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

25. 06. 2012

Subjekty:

Finmag spouští nový bezplatný komunikační kanál. Webovou aplikaci pro iPad

Aplikace zachovává hlavní funkcionality z klasické verze www.finmag.cz, jako je třídění obsahu do rubrik, vyhledávání či sdílení na sociálních sítích. „Na základě statistik návštěvnosti víme, že tento typ komunikačního kanálu čtenářům Finmagu chyběl. Proto jsme se rozhodli expandovat právě tímto směrem. Ke konci roku pak plánujeme spustit druhou fázi projektu s pokročilými funkcemi,“ poodhaluje vývoj projektu Jiří Tonar, ředitel společnosti Lundegaard.

Nová „čtečka“ obsahu pro Finmag je webová aplikace optimalizovaná pro zobrazení na dotykových zařízeních Apple iPad. Aplikace nevyžaduje žádnou instalaci a běží plně ve webovém prohlížeči. Naplno využívá možností iPadu a poskytuje uživateli plnohodnotné zobrazení obsahu a ovládání gesty.

Tablety jsou naše cílová skupina

Tablety se pomalu ale jistě stávají nedílnou součástí života manažerů a podnikatelů. A nejen toho pracovního. Proto jsme se rozhodli expandovat právě tímto směrem. Výrazná většina čtenářské obce Finmagu se totiž rekrutuje právě z řad vysokoškolsky vzdělaných manažerů a podnikatelů, kteří si uvědomují, že informace v dnešní době znamenají konkurenční výhodu,“ upozorňuje Martin Vlnas, ředitel Partners media. Velkou výhodou je, že odpadá nutnost aplikaci instalovat. Finmag sám pozná, že používáte iPad, a na aplikaci vás přesměruje. Po desktopové a mobilní verzi tak jde o další čistě webový přístup k obsahu Finmag.cz. Tyto webové aplikace jsou doplněny o nativní aplikaci pro iOS zařízení. Uživatel si tak může snadno vybrat kanál, který mu z uživatelského hlediska v danou chvíli nejlépe vyhovuje.