Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

Expati: Česká republika je lepší než Anglie, Francie a Itálie

Banky HSBC Bank plc. 09.10.2015 | 08:55 0 Komentářů

Globální výzkum společnosti HSBC ukazuje, že lidé, žijící mimo svou rodnou zem, považují Českou republiku za lepší místo pro život, než některé tradičně velmi populární destinace v Evropě. Respondenti výzkumu odpovídali na otázky související s různými aspekty života v 39 zemích světa, například s ekonomickou stránkou, s výhodami pro rodiny a s osobní zkušeností v dané zemi.

V žebříčku, který byl sestaven na základě výsledků průzkumu HSBC se Česká republika umístila výše než Velká Británie (24), Francie (29) a Itálie (38). Cizinci pracující v České republice ocenili zejména nízké náklady na zabezpečení rodiny (celkově 4. místo v žebříčku) a vynikající lékařskou péči (celkově 8. místo).

Jako nejlepších pět zemí označili tak zvaní expati Singapur, Nový Zéland, Švédsko, Bahrajn a Německo. Česká republika by se umístila jako 6. nejpřitažlivější země z deseti evropských zemí v celkovém žebříčku.

Dlouhodobě máme možnost naslouchat názorům a zkušenostem lidí po celém světě. Pomáhá nám to lépe rozumět místním trhům a jejich potřebám. Já osobně jsem v České republice cizincem a vím, jak se člověk cítí, když pracuje v cizí zemi. Česká republika je pro mě dobrým místem pro život i práci a Češi jsou velmi sympatický národ,” řekl Michael Hordley, generální ředitel HSBC.