Středa 28. července. Svátek má Viktor.

Emise KIT Digital přechází na trh START

Akcie společnosti KIT Digital (KITD ISIN US4824702009) budou od 29.října obchodovány na trhu START. Likviditu emise bude zajišťovat společnost Patria Finance.

Burza obdržela žádost společnosti KIT Digital, týkající se ukončení obchodování akcií KITD (ISIN US4824702009) na hlavním trhu burzy. Burza na základě této žádosti rozhodla o ukončení obchodování na hlavním trhu k 26.říjnu 2012 a převedení emise na trh START, kde bude emise od 29.října 2012 nadále obchodována. “Trh START nám umožňuje, mimo jiné, obchodovat s tzv. “unsponsored listings”, tedy emisemi, které neuvádí na trh samotný emitent, ale pouze člen burzy. Na tomto principu fungují například trhy MTF, které vznikly po implementaci směrnice MiFID, a na kterých se obchodují blue chips z různých světových trhů“, říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha. V souvislosti s převedením emise na trh START dojde k jejímu vyřazení z bází indexů PX a PX-GLOB.