CZK/€ 24.745 +0,14%

CZK/£ 28.930 +0,33%

CZK/CHF 25.049 -0,10%

11. 11. 2022

ČSOB se stává oficiálním generálním partnerem poradny Sbarvouven.cz

LGBT+ online poradna Sbarvouven.cz vstoupila do podzimu po boku nového generálního partnera, kterým se stala skupina ČSOB. Ta se pro spolupráci rozhodla i na základě nedávného předsudečně motivovaného teroristického útoku v Bratislavě, který cílil na mladé LGBT+ osoby.

Skupina ČSOB je dlouhodobým podporovatelem diverzity a inkluze v zaměstnání, což potvrdil mimo jiné i letošní zisk 3. místa v kategorii LGBT+ Friendly Employer, ocenění, které uděluje platforma Pride Business Forum společnostem, které zavádějí principy rovnosti na pracovišti.

“Mít po boku stabilního partnera, který se navíc dlouhodobě zavazuje k podpoře diverzity a inkluze vnímáme jako významný krok. Zájem o služby online poradny Sbarvouven.cz rok od roku roste a náklady na její provoz narůstají. Proto si vážíme jakékoliv finanční podpory, která umožní její fungování a rozvoj poskytovaných služeb,” říká Oldřich Kundera, vedoucí poradny Sbarvouven.cz.

„Mezi českými bankami jsme v podpoře LGBT+ diverzity lídrem. Jako takoví jsme hrdí, že poradna s nabídkou generálního partnerství oslovila právě nás. Po nedávném nenávistném útoku v Bratislavě s tragickým koncem je zřejmé, že nemůžeme zavírat oči před netolerancí. Tímto partnerstvím zajistíme provoz poradny, která zabraňuje lidským tragédiím u dětí, které se vyrovnávají s předsudky společnosti a s vlastní identitou,“ říká Barbora Vachová, Leader Diverzity ve společnosti ČSOB.