Neděle 21. července. Svátek má Vítězslav.

ČSOB Leasing získal už 200 tisíc klientů, letos roste dvakrát rychleji než zbytek trhu

Banky ČSOB 09.09.2014 | 10:14 0 Komentářů

ČSOB Leasing dosáhl hranice 200 tisíc zákazníků. Přes 40 % z tohoto počtu tvoří fyzické osoby nepodnikatelé, třetinu podnikatelé, zbytek patří firmám. Podle statistik za první pololetí firma významně převyšuje trh, když objem jejího financování vzrostl o 25 % oproti 11 % růstu trhu. ČSOB Leasing navíc získal prvenství mezi nebankovními institucemi v objemu poskytnutých prostředků na leasing a půjčky (zdroj: ČLFA).

Celkově šlo za první pololetí o zhruba 6,1 mld. Kč. „Pokládáme za velký úspěch, že jsme z hlediska objemu poskytnutých leasingů a úvěrů posílili naši pozici leadra trhu, což je projev nejen našeho úsilí, ale i zlepšujícího se investičního klimatu v České republice. Děkujeme svým klientům za důvěru, kterou do nás vkládají,“ uvádí Libor Bosák, předseda představenstva společnosti ČSOB Leasing.

Výsledky jedničky na trhu potvrzují oživení ekonomiky a rostoucí zájem o investice ze strany podnikatelů a firem. Zejména meziroční nárůst v oblasti podnikatelských investic o více než 16 % je pozitivní zprávou. ČSOB Leasing v prvním půlroce dominoval hlavně v oblasti finančního leasignu (1,8 mld Kč), podnikatelských úvěrů (3,4 mld. Kč), a v celkovém objemu poskytování financování pro stroje a zařízení (2,6 mld. Kč). „Velmi úspěšná je například naše kampaň „Vylaďte si auto podle svého“ na pořízení nového vozu. Bezkonkurenční sazbu začínající na 3,6 % využilo do této chvíle přes 1700 zákazníků,“ dokazuje vhodně zvolenou strategii Josef Rosenkranz, místopředseda představenstva společnosti.

Členské společnosti ČLFA poskytly klientům v prvním pololetí letošního roku prostřednictvím leasingu, úvěrů a factoringu 70,88 miliardy korun, což je o 11,3 % více než ve stejném období roku 2013. ČSOB Leasing je aktuálně největším poskytovatelem financování movitých věcí pro českou podnikatelskou sféru.