CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

19. 09. 2019

Subjekty:

Crowdfundingová platforma finGOOD zavádí investice bez poplatků

Praha, 19. září 2019 – Peer-to-business crowdfundingová platforma finGOOD mění své podmínky a nyní nabízí investice bez poplatku. Investoři tak od 16. září 2019 nově crowdfundingovému portálu neodvádí vstupní poplatky ani poplatky z výnosu investice. Cílem je prohloubení spolupráce portálu s investory a také zatraktivnění investičních příležitostí.

Změna proběhla po nastoupení nového výkonného ředitele Víta Endlera. „Funkce jsem se ujal, protože v platformě finGOOD vidím velký potenciál. Začali jsme ihned pracovat na změnách a zrušení poplatků je jednou z nich. Dále pracujeme také na vzhledu webu, prezentacích projektů a modernější registraci. Chceme investorům projekty co nejvíce přiblížit a zatraktivnit,“ říká Vít Endler, který od září tohoto roku zaujímá pozici CEO platformy finGOOD.

Doposud lidé platili za investice do projektů a firem 1 % z investované částky, z anuitních splátek pak poplatek z úrokového výnosu 10 %. Tyto poplatky však nyní byly zrušeny a investoři mohou nově podpořit firmy bez nutnosti odvádět další peníze třetí straně.

Změna v poplatcích se vztahuje i na investice do projektů firem Metanet a KILPI, které již probíhají a část prostředků se jim podařilo vybrat.

finGOOD.cz je progresivní P2B fintech platforma, která umožňuje lidem a firmám investovat do českých společností napřímo, online a bez potřeby bankovních subjektů jako zprostředkovatelů. Firmy mají možnost touto cestou získat finance od neomezeného počtu investorů. Investoři získají pasivní příjem se zabezpečením investice. Výnos z investic se zpravidla pohybuje 6 – 9 % p. a. a investovat lze částky již od 5 000 Kč. Jednotlivé firmy a projekty mohou navíc investorům nabízet i další nefinanční výhody.