Úterý 20. dubna. Svátek má Marcela.

České šperky dobývají Ameriku

Investice 01.06.2015 | 14:09 0 Komentářů

Američané mají v oblibě nejen české pivo a sklo, ale také kvalitní, ručně vyráběné české šperky. Právě zvyšující se poptávka byla impulsem pro zahájení prací na novém butiku ALO diamonds v Texasu, jenž bude po floridské Miami druhou kamennou pobočkou této, zatím jediné, české klenotnické společnosti, které se ve Spojených státech podařilo úspěšně uchytit na trhu s diamantovými šperky. Luxusní butik bude otevřen v tamním nejprestižnějším obchodním centru Galleria Houston v sousedství obchodů Bulgari, Channel či Tiffany. (Tisková zpráva: ALO diamonds)

Vedení firmy očekává v prvním roce obrat kolem tří milionů dolarů. V butiku bude vystaven výběr ze všech současných šperkařských kolekcí ALO diamonds. Nabídka se bude poté přizpůsobovat aktuálnímu zájmu klientů.

Oproti Miami, kde velkou část zákazníků tvoří lidé z Jižní Ameriky, čekáme, že v Houstonu to bude jiné. Zde by měla být výrazně početnější domácí klientela. Obecně Američané mají rádi kreativnější design a dokáží ocenit naše kvalitní evropské ruční zpracování. Očekáváme pozitivní přijetí, zároveň ale víme, že to bude hodně práce, americký šperkařský trh je vysoce konkurenční,“ popisuje majitel ALO diamonds Alojz Ryšavý.

Stejně jako u existujících butiků kladla společnost ALO diamonds důraz na kvalitu a design. Interiér nového butiku v Houstonu vyjde zhruba na 400 tisíc eur a bude zde vévodit modrá barva.