Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

Česká spořitelna – penzijní společnost slaví 20. narozeniny, za každého nového klienta přispěje 20 Kč spolku Život 90

Česká spořitelna – penzijní společnost (ČSPS), která spravuje majetek více než jednoho milionu klientů, slaví na konci roku 2014 své 20. narozeniny. Již nyní však přichází s unikátní kampaní – za každé nově založené doplňkové penzijní spoření do konce roku daruje 20 Kč spolku Život 90, který je dlouhodobým partnerem Nadace České spořitelny. Z vybraných peněz podpoří ČSPS konkrétní projekt Tísňové péče, jehož hlavním cílem je ochránit zdraví seniorů a zdravotně postižených lidí.

Nadace České spořitelny financuje provoz této služby jedním milionem korun s cílem zajistit její dostupnost ve všech regionech ČR (nyní se tísňová péče stará o 1 200 seniorů ve 13 krajích ČR). Pro nové žadatele o službu to znamená, že jim odpadá pořizovací a instalační poplatek za službu v řádech tisíců korun.

Propracovaný systém Tísňové péče Života 90 nabízí nepřetržitou komplexní sociální službu, která dodává seniorům pocit bezpečí při každodenním životě, doma i venku. Stiskem tlačítka, které u sebe nosí, se v případě nouze spojí s nonstop dispečinkem. Tísňová péče Života 90 je nejdéle fungující a nejkomplexnější službou svého druhu v České republice a už od roku 1992 pomáhá svým uživatelům žít i ve vysokém věku plnohodnotně, beze strachu a ve vlastním prostředí.