CZK/€ 25.350 +0,12%

21. 06. 2016

Subjekty:

Bouřky a kroupy způsobily klientům Kooperativy škody za 200 milionů

Jedná se převážně o škody na budovách a domácnostech klientů, čtvrtinu škod způsobily bouřky na vozidlech. „Díky práci našich likvidačních center, která se nezastavila ani o víkendu, je již víc než polovina škod kompletně vyřízena a vyplacena,“ konstatovala členka představenstva a náměstkyně generálního ředitele Kooperativy Hana Machačová, která je za likvidace škod zodpovědná.

Nejvíce škod klienti nahlásili z Prahy, Středočeského, Jihočeského a Královéhradeckého kraje. Většinou se jedná o menší škody, jako vytopené sklepy, poničené střechy nebo přístřešky a poškozená vozidla, kde škoda nepřesáhne 50 tisíc Kč. Kooperativa registruje i několik velkých škod, kde pojistné plnění přesáhne 4 miliony Kč. Většinou se jedná o škody na skladových a průmyslových areálech.