CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

06. 04. 2017

BISNODE: NEJSTABILNĚJŠÍ FIRMOU V ČR ZA POSLEDNÍCH PĚT JSOU LÁZNĚ PODĚBRADY

Nejstabilnější českou firmou v letech 2013 až 2017 jsou podle scoringového modelu Bisnode Lázně Poděbrady. Společnost v posledních pěti letech nepřetržitě dosahovala na nejvyšší možné hodnocení CZECH Stability Award se scoringovým stupněm AAA (excelentní). Cena Bisnode za dlouhodobou stabilitu je samostatnou speciální kategorií žebříčku 100 obdivovaných firem České republiky, kterou letos již po devatenácté vyhlašuje Sdružení CZECH TOP 100. Výsledky vycházejí z metodiky scoringového modelu Bisnode, jehož cílem je odhadnout riziko úpadku firmy v následujících dvanácti měsících.

CZECH Stability Award poskytuje nezávislý pohled na finanční i nefinanční bonitu společnosti. Na nejvyšší hodnocení na stupni AAA (excelentní) v předchozích pěti letech nepřetržitě dosáhla jen necelá stovka společností. Z této skupiny firem náš analytický tým, s přihlédnutím k dalším kritériím, například platební morálka, segment podnikání nebo mediální obraz, jako vítěze pro letošní rok zvolil společnost Lázně Poděbrady,“ říká obchodní ředitel Bisnode Martin Ambler s tím, že v předchozích letech byl do pomyslné síně slávy Bisnode uveden výrobce pneumatik Continental Barum a Plzeňská teplárenská.

Za Sdružení CZECH TOP 100 k ocenění doplnil předseda sdružení Jan Struž: „Těší nás, že scoringový model Bisnode, který je podkladem pro udělování ocenění Czech Stability Award, umožňuje zviditelnit ty firmy, které dosahují dlouhodobě excelentních výsledků. Protože právě se stabilitou je spojena úspěšnost a obdiv, který si tyto firmy zaslouží“.