Středa 21. dubna. Svátek má Alexandra.

Banka HSBC vytvořila 150-ti milionový komunitní fond

Banky HSBC Bank plc. 28.07.2015 | 13:29 0 Komentářů

V letošním roce slaví HSBC 150 let od svého založení. Jako poděkování u příležitosti tohoto výročí své existence se HSBC rozhodla vytvořit mezinárodní fond v hodnotě 150 milionů dolarů, který bude k dispozici pro komunitní projekty a charitativní aktivity po celém světě po dobu tří let 2015–2017.

V roce 2014 volilo více než 50 tisíc zaměstnanců HSBC celosvětově charitativní oblasti, které by HSBC mohla podpořit. Z volby vzešli tři jasní vítězové: mladí lidé a jejich vzdělávání, zdravotní péče a výzkum, životní prostředí a volná příroda.

Regionální manažerské týmy HSBC pečlivě vybraly více než 140 charitativních organizací po celém světě, jimž budou poskytnuty prostředky z fondu. Charitativní organizace byly vybrány na základě hlasování zaměstnanců v daném regionu.

Velmi nás těší, že můžeme naše 150. výročí oslavit vytvořením dodatečného mezinárodního komunitního fondu v hodnotě 150 milionů dolarů. Naše firma věří, že vzdělání, zdravotní péče a životní prostředí jsou pro fungující komunity zásadní. Tyto komunity jsou pak základem prosperující ekonomiky a podnikání.“ uvedl Michael Hordley, generální ředitel HSBC Bank plc – pobočka Praha.

Mimořádný fond v hodnotě 150 milionů dolarů doplní zdroje ve výši 114 milionů dolarů, které HSBC každoročně věnuje na komunitní investiční programy po celém světě.

V rámci České republiky banka HSBC již od roku 2008 podporuje projekty nadace Leontinka, jenž pomáhá dětem a studentům se zrakovým postižením. Jejím posláním je umožnit těmto dětem integraci do společnosti, vzdělání a společenských, sportovních i volnočasových aktivit. V roce 2015 banka HSBC – pobočka Praha poskytne nadaci Leontinka celkem 800.000 Kč, které budou použity na různé projekty jako “Stipendium Leontinka” nebo projekt “Svítání“.

HSBC se celosvětově dlouhodobě věnuje vzdělávacím a environmentálním tématům. V rámci těchto aktivit HSBC poskytuje prostředky na financování komunitních projektů a tisíce zaměstnanců HSBC po celém světě věnují svůj čas, schopnosti a zapojují se do projektů jako dobrovolníci.

Velká část společných projektů, které HSBC podporuje, existuje již déle než 10 let. To umožňuje jejich dlouhodobé fungování, a jejich výsledkem je tak skutečná a udržitelná změna. Například spolupráce se Světovým fondem na ochranu přírody ohledně ochrany řeky Jang-c‘-ťiang byla zahájena v roce 2002. Díky partnerství HSBC a organizace SOS dětské vesničky bylo podpořeno přes 900 tisíc mladých lidí v rámci více než 700 projektů v 62 zemích.