CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

02. 12. 2013

Subjekty:

Asociace Visa Europe ve spolupráci s evropskými bankami spouští digitální peněženku V.me ve Velké Británii, Francii, Španělsku a Polsku

K britské finanční společnosti Nationwide Building Society se dnes přidaly přední francouzské banky BPCE a LCL, polská banka ING Bank Slaski a několik pilotních projektů běží v rámci této nové služby i ve Španělsku. Na všech čtyřech trzích začnou  tuto službu zároveň poskytovat i další významné banky. Tak rozsáhlé zapojení bank bude velkým milníkem na cestě k celoevropskému spuštění této virtuální služby.

Služba V.me nabízí jednoduché a bezpečné internetové platby. Jejím cílem je zvýšit důvěru při nakupování po internetu a snížit objem nákupů, které zákazníci často ruší již během placení. Ve Velké Británii se může ke službě přihlásit každý držitel karty Visa. Na jiných trzích je služba aktuálně nabízena vybrané skupině klientů, její dostupnost však bude výrazně posílena během následujících měsíců.

Službu V.me dnes akceptuje více než 1 400 evropských obchodníků, k nimž se záhy přidají Universal Music ve Velké Británii a Allopneus, Aquarelle, Brandalley, Leclerc Drive, Made.com a Pecheurs.com ve Francii.

Do ledna 2014 bude tuto službu akceptovat až 4 000 obchodníků, a to díky strategickému partnerství s hlavními dodavateli služeb v platebním průmyslu, zejména WorldPay ve Velké Británii a Be2Bill (Rentabiliweb), Lyra Networks, Monext, Paybox (Point), System Pay a Worldline (Atos) ve Francii.

Pilotní program v rámci služby V.me bude v Irsku spuštěn počátkem příštího roku a v brzké době dojde k uvedení této služby na trh i v dalších zemích Evropy. Spotřebitelé ze všech zemí budou moci svou digitální peněženku používat u každého evropského prodejce, který službu V.me akceptuje.

„V.me poskytuje obchodníkům i bankám značku, jež bude fungovat napříč Evropou. Mobilní telefony, tablety a digitální platby zcela změnily charakter obchodu, spotřebitelé dnes chtějí nakupovat od obchodníků, které si sami vyberou a chtějí k platbě používat svá digitální zařízení, aniž by museli někomu sdělovat číslo své karty. I proto spolupracujeme s našimi členskými bankami i obchodníky ve snaze poskytnout jim veškeré výhody služby V.me – tedy hlavně její široký záběr a mezinárodní přesah,” komentuje spuštění Steve Perry, obchodní ředitel společnosti Visa Europe.

„Pro obchodníky podporující digitální peněženky typu V.me může být na změna zákaznických zvyklostí značným přínosem. Náš průzkum ukázal, že i malé firmy rozšiřují spektrum svých platebních metod a umožňují platbu po internetu nebo prostřednictvím digitální peněženky. Očekáváme, že V.me přispěje k nárůstu online nákupů u drobných obchodníků, tak i u těch velkých,” říká na novinku Ron Kalifa, místopředseda představenstva společnosti WordlPay.

Do služby V.me budou v nadcházejících měsících zapojeny i další evropské banky a obchodníci,  přičemž plnohodnotné komerční spuštění je plánováno na druhou polovinu roku 2014.