Pátek 27. listopadu. Svátek má Xenie.

Allianz odhalila podvody za více než 100 milionů korun. Koronavirus už v nich také úřaduje.

Praha, 27. květen 2020; V období přírodních kalamit zaznamenávají pojišťovny zvýšený počet pojistných podvodů, a proto není velkým překvapením, že i světová pandemie s sebou přináší pokusy o bezdůvodné obohacení. Detektivové Allianz pojišťovny odhalili od ledna do března tohoto roku 474 pojistných podvodů za více než 100 milionů korun. A objevily se mezi nimi i případy spojené právě s koronavirovou infekcí.

„V návaznosti na složitou ekonomickou situaci související s pandemií evidujeme případy, kdy se klienti snaží neoprávněně získat finanční prospěch a vylepšit si tak svůj rozpočet na úkor pojišťovny. Měli by si však uvědomit, že se tím dopouštějí protiprávního jednání, jež může mít i trestně právní důsledky,“ upozorňuje vedoucí týmu vyšetřování Allianz pojišťovny Michal Vlk a dodává: „Allianz nekompromisně přistupuje k ochraně svých poctivých klientů, a proto intenzivně monitorujeme aktuální vývoj. Od začátku krizových opatření jsme zaznamenali zvýšený počet pojistných podvodů především v cestovním  pojištění, stále však přibývají i případy z oblasti pojištění motorových vozidel, podnikatelského a průmyslového pojištění.“

Za první čtvrtletí tohoto roku odhalila Allianz celkem 474 pojistných podvodů v hodnotě 100 milionů korun. To je oproti stejnému období loňského roku o 185 případů více. Podle pojišťovny nejhůře dopadla Praha, která hlásí celkem 92 podvodů ve výši 20,6 milionů korun.

Šetření pojistných podvodů 1.–3. 2019/1.-3. 2020
Kraj Odhalené v mil. Kč Šetřené případy