CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

02. 04. 2020

Subjekty:

Air Bank už stihla zareagovat na vládní moratorium o odkladu splátek. Žádosti podle nových podmínek začala banka vyřizovat dnes ráno

Air Bank svým klientům odklad splátek u půjček a hypoték umožňuje už téměř dva týdny. V reakci na včerejší rozhodnutí vlády ČR banka zároveň spustila upravenou možnost odkladu splátek u půjček a hypoték podle nových podmínek daných moratoriem. Nově tak mohou klienti postižení koronavirem zažádat o odklad splátek až na dobu šesti měsíců.

„Nechtěli jsme čekat, až začne moratorium s novými podmínkami formálně platit. Ve chvíli, kdy byly včera odpoledne jasné všechny podrobnosti, začali jsme s úpravou celého procesu zpracování žádostí. Podle nových podmínek tak žádosti o odklad splátek vyřizujeme už od dnešního rána,“ říká Veronika Benešová, vedoucí oddělení Doplňkové finanční služby Air Bank.

Klienti Air Bank si o odklad splátek mohou zažádat online bez nutnosti návštěvy pobočky. Banka už upravila svůj webový formulář tak, aby odpovídal novým podmínkám: https://www.airbank.cz/zadost-o-odklad-splatek/.

Air Bank současně zkrátila maximální dobu vyřízení žádosti z původních 10 na 5 dní. V případě obtížné finanční situace mohou klienti využívat i další možnosti, které banka u svých půjček i hypoték nabízí dlouhodobě, jako jsou například změna výše splátky nebo posun jejího termínu. Vše si klienti jednoduše nastaví přímo ve svém internetovém bankovnictví bez nutnosti návštěvy pobočky.

„Myslíme i na klienty, kterým jsme v uplynulých dnech odklad splátek o tři měsíce už nastavili. Ještě před uplynutím tohoto tříměsíčního období se jim proto ozveme a domluvíme se s nimi, jestli si přejí odklad prodloužit o další tři měsíce,“ dodává Veronika Benešová z Air Bank.