CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

29. 05. 2010

0 komentářů

Tři hodiny a dost. Pekaři změnili u chleba vše: i chuť

 


 

Praha – Chleba už není to, co býval. Kupovaný v supermarketu nemá chuť, nic nevydrží.
Podobné stesky zná snad každý, kdo kupuje nebalený chléb. Je skutečně chléb horší, než býval, a dopouštějí se skutečně pekaři doslova zvěrstev? Jan Jedlička, výkonný ředitel společnosti United Bakeries, která v Česku provozuje 13 velkých pekáren tvrdí, že chléb se sice peče jinak, ale kvalita je minimálně stejná, ne-li lepší.
A.cz: V posledních letech se do mouky pro přípravu těsta na chleba začaly přidávat zlepšující přípravky. Proč?
Zaprvé. Nestalo se tak v posledních letech, například přípravek Diapol se používal již před hodně desítkami let. A rozhodně to není české specifikum, stejně se to dělá například v Německu a Rakousku. Přípravky mají jediný cíl – vylepšit mouku, která například v nějakém konkrétním parametru nesplňuje požadavky tak, aby z ní vyrobený chleba měl stejnou kvalitu jako byl ten, který jsme upekli včera a upečeme zítra.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *