Pátek 30. října. Svátek má Tadeáš.

Tři hodiny a dost. Pekaři změnili u chleba vše: i chuť

Investice 29.05.2010 | 16:28 0 Komentářů

Chleba už se peče jinak než před desítkami let. Pekaři tvrdí, že jde o logický vývoj

Praha – Chleba už není to, co býval. Kupovaný v supermarketu nemá chuť, nic nevydrží.
Podobné stesky zná snad každý, kdo kupuje nebalený chléb. Je skutečně chléb horší, než býval, a dopouštějí se skutečně pekaři doslova zvěrstev? Jan Jedlička, výkonný ředitel společnosti United Bakeries, která v Česku provozuje 13 velkých pekáren tvrdí, že chléb se sice peče jinak, ale kvalita je minimálně stejná, ne-li lepší.
A.cz: V posledních letech se do mouky pro přípravu těsta na chleba začaly přidávat zlepšující přípravky. Proč?
Zaprvé. Nestalo se tak v posledních letech, například přípravek Diapol se používal již před hodně desítkami let. A rozhodně to není české specifikum, stejně se to dělá například v Německu a Rakousku. Přípravky mají jediný cíl – vylepšit mouku, která například v nějakém konkrétním parametru nesplňuje požadavky tak, aby z ní vyrobený chleba měl stejnou kvalitu jako byl ten, který jsme upekli včera a upečeme zítra.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.