Čtvrtek 03. prosince. Svátek má Svatoslav.

Pozor na špatně upečené kuře. Můžete se snadno nakazit

Investice 10.02.2012 | 17:35 0 Komentářů

dTest objevil v kuřecím mase bakterie salmonel a další typy bakterií

Praha – Kuřata prodávaná na tuzemském trhu často obsahují nežádoucí bakterie včetně salmonel, z nichž některé mohou být i zdraví nebezpečné.Zjistil to spotřebitelský časopis dTest, který podle informací agentury ČTK nechal v laboratoři zkontrolovat 17 kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen.
Jeden drůbeží výrobek překročil povolené limity pro vybrané druhy salmonel, které nastavila Evropská unie. Státní veterinární správa (SVS) následně informovala, že případ prověří.
„Za závažné zjištění testu je považován zejména nález Salmonelly enteritidis ve Zlatém kuřeti z Vodňan, které nevyhovělo unijnímu nařízení. Salmonelu bakteriologické vyšetření odhalilo i v kuřeti Raciola Jehlička. Jednalo se o druh Salmonella ohio, na který se ale unijní nařízení nevztahuje,“ stojí v tiskové zprávě časopisu dTest.
#grafika1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.