CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

10. 02. 2012

0 komentářů

Pozor na špatně upečené kuře. Můžete se snadno nakazit

 


 

Praha – Kuřata prodávaná na tuzemském trhu často obsahují nežádoucí bakterie včetně salmonel, z nichž některé mohou být i zdraví nebezpečné.Zjistil to spotřebitelský časopis dTest, který podle informací agentury ČTK nechal v laboratoři zkontrolovat 17 kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen.
Jeden drůbeží výrobek překročil povolené limity pro vybrané druhy salmonel, které nastavila Evropská unie. Státní veterinární správa (SVS) následně informovala, že případ prověří.
„Za závažné zjištění testu je považován zejména nález Salmonelly enteritidis ve Zlatém kuřeti z Vodňan, které nevyhovělo unijnímu nařízení. Salmonelu bakteriologické vyšetření odhalilo i v kuřeti Raciola Jehlička. Jednalo se o druh Salmonella ohio, na který se ale unijní nařízení nevztahuje,“ stojí v tiskové zprávě časopisu dTest.
#grafika1

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *