CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

27. 09. 2010

0 komentářů

2013: Číně hrozí hospodářská deprese, varují ekonomové

 


 

Cchaj-ťing – Čínská ekonomika spadne roku 2013 do deprese, neboli vleklého hospodářského poklesu. Podle serveru Caijing.com.cn to vyplývá z předpovědí ekonomů, kteří se nedávno sešli na jednání Světového ekonomického fóra v čínském městě Cchaj-ťing.
Pokles přijde opět ze Spojených států. Ty totiž ještě čeká dlouhá cesta, než se zbaví všech toxických aktiv vzniklých za finanční krize, což pravděpodobně povede k dalšímu poklesu světové ekonomiky včetně Číny řekl výkonný generální tajemník Čínské makroekonomické společnosti Wang Ťien.
Upozornil při tom na fakt, že špatné a nesplácené úvěry letos v USA položily už 127 malých a středně velkých bank. Odhaduje se, že celkem jich letos ve Spojených státech zbankrotuje 140.
Zpomalení Čína cítí už od jara
Podle ekonoma BNP Paribas Securities Čchena Sing-tunga tak roste riziko propadu na druhé dno. Světová ekonomika totiž příští rok poroste hlemýždím tempem a v příštích třech až pěti letech se proto dají očekávat konflikty na světovém trhu, které by globální růst mohly dál zpomalit.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *